Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. december

Címoldal
Karácsonyra várva
A Műszaki Iskola jótékonysági bálja
Őrizd a lángot!
Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
Örvendjünk együtt!
Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés
Megvásárolhatják a hangosító berendezést
Aranykezek Moholon
Új szakok ösztöndíjjal
„Hiánycikk” az ács és a kőműves
Tölgy pellettel is fűtenek
A felhőbe kerülnek a házi olvasmányok
A könyvtár napját ünnepelve
Mit jelent számodra a karácsony?
Cukorka és virgács
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi
Napsugaras ősz
Mikulás-várás Moholon
A munka, a vállalkozás és a pénz világa
Új előadásra készül az Adai Színtársulat
Ne csak nézzünk, hanem lássunk is!
Két elbeszélés az isteni Újszülöttről, Krisztusról
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Tudta-e?
A vándorpatkány
Védjük a természeti kincseinket!
Önkormányzati hírek
Sakk
Félezer játékos a 14. Mikulás-kupán
Impresszum

Félezer játékos a 14. Mikulás-kupán
Adán húsz hazai és külföldi egyesület kézilabdázója vett részt a nemzetközi korosztályos fiútornán

A Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub szervezésében december 8. és 10. között tartották Adán és Moholon a 14. Mikulás-kupát. A két és fél napos tornán 20 magyarországi, szerbiai és vajdasági egyesület 500 utánpótláskorú fiú kézilabdázója lépett pályára három helyszínen 29 csapattal a nagypályás kézilabdában, illetve a legfiatalabbak minikézilabdát játszottak.

    A nemzetközi torna ünnepélyes megnyitóját szombat este tartották az adai sportcsarnokban, ezen a részt vevő egyesületek csapatai vonultak fel: a balatonboglári Neka (Nemzeti Kézilabda-akadémia), a Kanizsa, a Zenta, a kraljevói Sloga, a Pick-Szeged, a szabadkai Vojput, a Vrbas, a niši Mladost, a budapesti KSI, az Alsóörs, a palánkai Lavovi, a szegedi Tisza Volán, a Novi Beograd, a járeki Mladost, a temerini Mladost TSK, a Crvenka, az újvidéki Vojvodina és a Rastimo, a Kikinda, valamint a házigazda Potisje-Pletex. A megnyitó végén a Mikulás édességet osztogatott a játékosoknak. A nemzetközi tornán péntek kora délutántól vasárnap estig zajlottak a mérkőzések. Az adai és a moholi sportcsarnokban játszottak a 2001-es, a 2003-as és a 2005-ös korosztályhoz tartozó fiúk, a minikézilabdát pedig Adán, a Bara-parti iskola tornatermében bonyolították le, ott a 2007-es korosztály és az annál fiatalabb játékosok léptek pályára.


Pergel Andrej a díj átvételekor

    A Mikulás-kupa ünnepélyes eredményhirdetésére vasárnap este került sor, ezen a szervezők nevében az adai férfi kézilabda egykori kiválóságai – Zapletán Károly, Bajúsz József, Sterbik Lajos, Siniša Iličin és Dragomir Jeremić – adták át a serlegeket és az érmeket a dobogós csapatoknak, illetve korosztályonként a torna legkiválóbb játékosainak, góllövőinek és kapusainak.
    A kupa végeredménye – 2001-es korosztály: 1. Mladost (Járek), 2. Neka, 3. Sloga (Kraljevo). 2003-as k.: 1. Vojvodina (Újvidék), 2. Pick-Szeged, 3. Potisje-Pletex (Ada).2005-ös k.: 1. Pick-Szeged, 2. Lavovi (Palánka), 3. Vrbas. 2007-es k. (minikézilabda): 1. Potisje-Pletex, 2. Zenta, 3. Kanizsa.
A legjobb kapusok: Aleksandar Nikolić (Sloga), Hűvös László (Pick-Szeged), Széll Roland (Pick-Szeged), Tóth Dávid (Zenta). A legeredményesebb góllövők: Mirko Gaković (Mladost), Andrej Pergel (Potisje-Pletex), Ilija Ćirko (Lavovi), Urbán Tamás (Kanizsa). A legjobb játékosok: Zoran Ilić (Neka), Simo Šijan (Vojvodina), Bacsa Bálint (Pick-Szeged), Hulló Ákos (Potisje-Pletex).


A bronzérmes Potisje-Pletex csapata Rákos Zsuzsa edzővel

    Tóbiás József, a Potisje-Pletex elnöke lapunknak elmondta, hogy az idei Mikulás-kupán nagyon jó és színvonalas mérkőzéseket láthatott a közönség.
    – Immár tizennegyedik alkalommal szerveztük meg a Mikulás-kupát, nagy volt iránta az érdeklődés. A klubok hamar feltöltötték azokat korosztályokat, amelyek számára kiírtuk a tornát. Az idei Mikulás-kupa színvonalasabb volt a tavalyinál, pályára lépett a budapesti KSI, a magyarországi Nemzeti Kézilabda-akadémia, a Pick-Szeged, ezek évről évre visszatérő vendégeink. A hazaiak közül számos kiváló klub játékosai szerepeltek. Először vett részt a tornán a Novi Beograd, amelynek 2003-as korosztálya már nyert országos bajnokságot. Nagyon szeretnénk megköszönni a támogatást Ada község önkormányzatának és a többi támogatónak, akiknek köszönhetően évről évre ilyen színvonalas tornát szervezhetünk, amelyre szívesen járnak vissza a magyarországi és a hazai csapatok is, mert tudják, hogy erős mezőnyben sok mérkőzést játszhatnak – nyilatkozta Tóbiás József, a rendezvényt szervező Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub elnöke.

Csincsik Zsolt

decembar 2017.

Naslovna strana
Dobrotvorni bal Tehničke škole
Dve priče o božanskom Mladencu Hristu
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Impresum


Design by VA