Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. november

Címoldal
Talán
Megemlékezés és koszorúzás Moholon
Ági Csiga, akire büszkék vagyunk
Mély nyomot hagytak a lelkünkben
Aszfaltozás és útszélesítés
Újabb száztíz kérelemátadó
Beiskolázási csomag, interaktív tábla, könyvcsomag
Vízellátás a településeken
Falfestmények az óvodásoknak
Töknap tökvicsorikkal
Tanulni sosem késő!
Nagykanizsai diákok Adán
Egy nap Budapesten
Gloria Victis
Irodalmi estek a Boxban
Közös sétával a mellrák ellen
A diabétesz világnapja
Jó ételt, jó áron!
A hímzett papucstól a gyógypapucsig
Önkormányzati hírek
Hasznos tikkasztó élmények
Zöldséges érdekképviselet
A pusztító filoxéra
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A nyelv hagyatékáról
A Sajó-verseny eredményei
Sakk
Dinamikus jóga órák Adán
Tökéletes tökételes nap a Tájházban
Impresszum

Újabb száztíz kérelemátadó
Huszonharmadszor tartottak kihelyezett konzuli fogadónapot Adán

Újabb száztíz személy adta át a magyar állampolgárság könnyített úton történő megszerzésére irányuló kérelmét az Adán az október 17-én, kedden tartott kihelyezett konzuli fogadónapon. A Szabadkai Főkonzulátus illetékesei arra is felhívták a magyar állampolgárságot szerzettek figyelmét, hogy mielőbb regisztráljanak a választói névjegyzékbe.

    – Ada község területén továbbra sem csökken az érdeklődés a magyar állampolgárság könnyített úton történő megszerzése iránt. A Második Helyi Közösség épületében tartott kihelyezett konzuli fogadónapon összesen száztízen adták át erre vonatkozó kérelmüket – hangsúlyozta a kihelyezett konzuli fogadónapon lapunknak nyilatkozva dr. Czikajló Gergely, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzulja, és kiemelte, arra kérik azokat a magyar állampolgárságot szerzett személyeket, akik a jövő évi magyarországi országgyűlési választáson élni szeretnének választójogukkal, hogy mielőbb regisztráljanak a választói névjegyzékbe.


A huszonharmadik kihelyezett konzuli fogadónapon száztízen adták át kérelmüket

    – A választói névjegyzékbe való regisztráció viszonylag egyszerű folyamat, bárki megteheti, aki a jövő évi magyarországi országgyűlési választáson a választójogával szeretne élni. A regisztráció történhet online formában, a Nemzeti Választási Iroda honlapján, vagy személyesen, Magyarország Belgrádi Nagykövetségén, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán, illetve a főkonzulátus által szervezett kihelyezett konzuli fogadónapokon – fogalmazott dr. Czikajló Gábor. Elmondta, hogy Adán ez volt az utolsó kihelyezett konzuli fogadónap az idén, majd hozzátette, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának munkatársai az év hátralévő részében már csak hat ilyen fogadónapot tartanak, ezeknek helyszíne Kúlán, Zentán, Magyarkanizsán, Újvidéken, Péterrévén és Zomborban lesz.

M. E.

novembar 2017.

Naslovna strana
Sećanje i polaganje venaca u Molu
Zaveštanje jezika
Virtuelni Šekspir
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Savršen dan sa bundevama u Etno kući
Impresum


Design by VA