Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. november

Címoldal
Talán
Megemlékezés és koszorúzás Moholon
Ági Csiga, akire büszkék vagyunk
Mély nyomot hagytak a lelkünkben
Aszfaltozás és útszélesítés
Újabb száztíz kérelemátadó
Beiskolázási csomag, interaktív tábla, könyvcsomag
Vízellátás a településeken
Falfestmények az óvodásoknak
Töknap tökvicsorikkal
Tanulni sosem késő!
Nagykanizsai diákok Adán
Egy nap Budapesten
Gloria Victis
Irodalmi estek a Boxban
Közös sétával a mellrák ellen
A diabétesz világnapja
Jó ételt, jó áron!
A hímzett papucstól a gyógypapucsig
Önkormányzati hírek
Hasznos tikkasztó élmények
Zöldséges érdekképviselet
A pusztító filoxéra
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A nyelv hagyatékáról
A Sajó-verseny eredményei
Sakk
Dinamikus jóga órák Adán
Tökéletes tökételes nap a Tájházban
Impresszum

Nagykanizsai diákok Adán
A vendégek a diákutaztatási programja keretében látogattak el a Műszaki Iskolába

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája diákjait és tanárait látta vendégül az adai Műszaki Iskola a Rákóczi Szövetség hatodik alkalommal meghirdetett, október 23-ához kötődő diákutaztatási programja keretében. A vendégek október 26-án, csütörtökön érkeztek meg, és október 28-án, szombaton tértek haza.

    A Műszaki Iskola diákjai és tanárai gazdag és sokrétű programokkal várták a nagykanizsai csoport tagjait, ugyanis azt szerették volna, hogy minél behatóbban megismerjék régiónkat, betekintést nyerve községünk múltjába és jelenébe, illetve hogy megismerkedjenek Ada nevezetességeivel, valamint a Műszaki Iskolával és az intézményben folyó oktatás milyenségével, és mindemellett különféle szabadidős tevékenységekben is részt vegyenek.
    Farkas Tünde, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolájának történelemtanára elmondta, negyedik alkalommal érkeztek Adára, minden évben a tizenkettedik évfolyamos diákjaikat hozzák el ide. Kifejtette, véleménye szerint óriási szükség van arra, hogy a magyarországi fiatalok megismerkedjenek a határon túli régiókkal, az ezen területeken folyó oktatással, valamint a határon túli régiókban élő társaik mindennapjaival, hiszen ezáltal olyan fontos tapasztalatokra tehetnek szert, amelyek megszerzésére az ilyen utazások nélkül szinte egyáltalán nem lenne lehetőségük. Hozzátette, nekik, pedagógusoknak is igen hasznos a különböző régiók oktatási rendszerének megismerése és összehasonlítása, hiszen mivel Ada mellett Dunaszerdahelyre is rendszeresen ellátogatnak, a három településen alkalmazott oktatási modellek összehasonlítását követően rendre arra a megállapításra jutnak, az adai középiskolában jóval gyakorlatorientáltabb a képzés, mint a másik két település oktatási intézményeiben, az érettségi vizsga viszont Szerbiában sokkal egyszerűbbnek tűnik, mint Magyarországon vagy Szlovákiában.
    A diákok közül többen is elmondták, hogy nagyon élvezték az ittlétet, hiszen rendkívül hasznos tapasztalatokkal, valamint életre szóló élményekkel gazdagodhattak községünkben, és a jövőben is bármikor szívesen visszatérnek majd.
    A Rákóczi Szövetség hatodik alkalommal hirdette meg a Kárpát-medencei középiskolák részére az október 23-ához kötődő diákutaztatási programját, amelynek elsődleges célja az, hogy a Kárpát-medence magyar középiskoláinak diákjai ellátogassanak más országok magyar középiskoláiba, és ott közösen ünnepeljék meg az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulóját. A programnak továbbá az is kiemelt célja, hogy a látogatás során minél több olyan közvetlen kapcsolat alakuljon ki a diákok, a tanárok, illetve az iskolák között, amelyek a későbbiekben is gyümölcsözőek lehetnek számukra.

H. A.

novembar 2017.

Naslovna strana
Sećanje i polaganje venaca u Molu
Zaveštanje jezika
Virtuelni Šekspir
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Savršen dan sa bundevama u Etno kući
Impresum


Design by VA