Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. november

Címoldal
Talán
Megemlékezés és koszorúzás Moholon
Ági Csiga, akire büszkék vagyunk
Mély nyomot hagytak a lelkünkben
Aszfaltozás és útszélesítés
Újabb száztíz kérelemátadó
Beiskolázási csomag, interaktív tábla, könyvcsomag
Vízellátás a településeken
Falfestmények az óvodásoknak
Töknap tökvicsorikkal
Tanulni sosem késő!
Nagykanizsai diákok Adán
Egy nap Budapesten
Gloria Victis
Irodalmi estek a Boxban
Közös sétával a mellrák ellen
A diabétesz világnapja
Jó ételt, jó áron!
A hímzett papucstól a gyógypapucsig
Önkormányzati hírek
Hasznos tikkasztó élmények
Zöldséges érdekképviselet
A pusztító filoxéra
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A nyelv hagyatékáról
A Sajó-verseny eredményei
Sakk
Dinamikus jóga órák Adán
Tökéletes tökételes nap a Tájházban
Impresszum

Beiskolázási csomag, interaktív tábla, könyvcsomag
A Magyar Nemzeti Tanács folyamatosan támogatja a magyar nyelvű általános iskolai oktatást Ada községben

A Magyar Nemzeti Tanács szeptemberben mintegy hetven, magyar nyelven tanuló iskolakezdő kisdiáknak ajándékozott beiskolázási csomagot az adai Cseh Károly és moholi Novak Radonić Általános Iskolában. Emellett az MNT októberben a gyermekhét alkalmából egy interaktív táblát és projektort, valamint csaknem 120 szépirodalmi kiadványt és házi olvasmányt tartalmazó könyvcsomagot adományozott az adai általános iskola diákjainak a Magyar Kormány Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően.

    Az ajándékcsomagokat Krizsán Vilmos, a Magyar Nemzeti Tanács tagja adta át a kisdiákoknak és a Cseh Károly Általános Iskolának.
    – A Magyar Nemzeti Tanács egyik fő feladata a magyar nyelvű oktatás megőrzése, fejlesztése és színvonalának javítása. A modern oktatási eszközök, mint amilyen az interaktív tábla is, ennek a megvalósulásához járulnak hozzá. Az interaktív tábla fejleszti a gyermekek vizuális szemléletét és kreativitását. A vizuális tananyag átadásával jobban rögzülnek az információk, így a tanulók jobb eredményeket érhetnek el. A támogatásban részesülő általános iskolák kiválasztásánál az egyik fő szempont a nagyszámú, magyar tannyelven tanuló gyermek volt, illetve figyelembe vettük az iskolák technikai felszereltségét és eszközigényét, az előző pályázatokon elnyert támogatásokat, ezenkívül az is fontos volt, hogy a megajándékozott 11 általános iskolából nagy számban tanulnak tovább a diákok. A csaknem 130 ezer dinár értékű interaktív tábla segítségével a diákok megismerkedhetnek a modern oktatási rendszer alapjaival, ezzel a további sikeres tanulmányaikat is megalapozva – mondta Krizsán Vilmos.


A diákok és a tanárok nagy örömmel vették át az MNT ajándékait

    Az Magyar Nemzeti Tanács folyamatosan segíti az adai Cseh Károly Általános Iskolát, tudtuk meg Maksó Évától, az intézmény igazgatójától.
    – Szeptember 1-jén az elsősök ajándékcsomagot kaptak, ennek köszönhetően a szülők válláról jelentős mértékben levették a beiskolázással járó anyagi terhet. A harmadik osztályos tanulók szeptemberben egynapos tartalmas kiránduláson vehettek részt, ennek keretében Újvidékre látogattak el. Az MNT által szervezett továbbképzéseken rendszeresen részt vesznek a tanáraink, és ezáltal az egyéni szakmai kompetenciáikat is fejleszthetik. Iskolánk igyekszik a kiírt pályázatokon is részt venni. A tavalyi iskolaévben a napközisek étkeztetéséhez – az előírásoknak megfelelő – evőeszközöket vásároltunk pályázaton nyert anyagi forrásból. Az iskolai könyvtárunknak adományozott házi olvasmányok révén számottevően gyarapodott a könyvállományunk. A szép és új könyveket kézbe véve biztosan nagyobb kedvvel olvasnak a gyerekek. A most ajándékba kapott interaktív táblának nagyon örülünk, igyekeztük úgy elhelyezni, hogy minél több tanár és tanuló használhassa, ezáltal színvonalasabbá, hatékonyabbá tettük a tanítási és a tanulási folyamatot. Az interaktív tábla használatának elsajátításához továbbképzési lehetőséget is biztosítottunk, ezért azok a tanárok, akik még nem ismerték a szakszerű használatát, októberben ezt is elsajátíthatták. Az eszközben rejlő lehetőségek teljes körű kihasználása érdekében az iskola megvásárolt egy négy évre szóló oktatási prezentációs szoftvert. A program digitális tankönyveket nyit meg, ezekben a nyomtatott kiadványok szöveges és képi tartalmán kívül számos interaktív extra tartalom, tematikus eszköz és játék teszi érdekesebbé és könnyebben befogadhatóvá a tananyagot, a pedagógusok munkáját pedig a programba épített animációs, prezentációs és illusztrációs lehetőségek is segítik – közölte Maksó Éva, a Cseh Károly Általános Iskola igazgatónője.

Csincsik Zsolt

novembar 2017.

Naslovna strana
Sećanje i polaganje venaca u Molu
Zaveštanje jezika
Virtuelni Šekspir
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Savršen dan sa bundevama u Etno kući
Impresum


Design by VA