Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. november

Címoldal
Talán
Megemlékezés és koszorúzás Moholon
Ági Csiga, akire büszkék vagyunk
Mély nyomot hagytak a lelkünkben
Aszfaltozás és útszélesítés
Újabb száztíz kérelemátadó
Beiskolázási csomag, interaktív tábla, könyvcsomag
Vízellátás a településeken
Falfestmények az óvodásoknak
Töknap tökvicsorikkal
Tanulni sosem késő!
Nagykanizsai diákok Adán
Egy nap Budapesten
Gloria Victis
Irodalmi estek a Boxban
Közös sétával a mellrák ellen
A diabétesz világnapja
Jó ételt, jó áron!
A hímzett papucstól a gyógypapucsig
Önkormányzati hírek
Hasznos tikkasztó élmények
Zöldséges érdekképviselet
A pusztító filoxéra
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A nyelv hagyatékáról
A Sajó-verseny eredményei
Sakk
Dinamikus jóga órák Adán
Tökéletes tökételes nap a Tájházban
Impresszum

A hímzett papucstól a gyógypapucsig
Szalma Sándor adai papucsos anatómiai talpú lábbeliket készít

Hímzett női papucsok készítésével kezdte Szalma Sándor adai papucsos, mert nem volt helye és lehetősége, hogy komolyabb vállalkozásba kezdjen, de ez mostanra már megváltozott. Adán, a Kossuth Lajos utcában hitelre megvásárolta az egykori önkiszolgáló épületét, és kisüzemet alakított ki, ebben anatómiai talpú női és férfi gyógypapucsok, illetve fatalpú női papucsok és klumpák gyártásába kezdett.

    Szalma Sándor elmondta, hogy a szülőföldjén szeretne boldogulni, és azért választotta ezt az utat, illetve hogy két fiának, Máténak és Dávidnak itthon biztosítson jövőt. Megjegyezte, hogy azért is pályázott támogatásért a Prosperitati Alapítványnál, hogy minél előbb kifizethesse az épületet, és utána teljes lendülettel dolgozhasson.
    – Az idén kezdtem bele az anatómiai talpú női és férfi gyógypapucsok gyártásába. A talpat Spanyolországból szerzem be, ezt Csanyiga Lajos barátomnak köszönhetően sikerült összehozni, aki sokat segített, és a mai napig mellettem áll, modelleket is tőle kaptam. Ezek a papucsok európai minőségű árunak számítanak, amelyeket a gyógyszertárban lehet megvásárolni. Bár drágábbak, de bőrből készülnek, bőr talpbéléssel és bőr felsőrésszel. Kézimunkával készülnek, ezért naponta legfeljebb húsz párat tudok belőlük megcsinálni, többet nem, mert nagyon időigényes. A női anatómiai papucsból három, a férfiből egy modellem van, ezt szeretném jövőre bővíteni. Emellett elkezdtem készíteni a női fatalpú klumpákat, van rájuk igény, mert az emberek rájöttek, hogy a műanyag talpú addig is tart. Továbbá megérkeztek az anatómiai fatalpak a nyári, nyitott női papucsokhoz, ezek februárra készülnek el . A klumpa értékesítéséhez keresni fogok viszonteladót, a fatalpú anatómia papucsokat kizárólag gyógyszertárakban, esetleg üzletekben szeretném értékesíteni – magyarázta Szalma Sándor.


Szalma Sándor azért választotta ezt az utat, hogy két fiának itthon biztosítson jövőt

    – Jól döntöttem, amikor belekezdtem a gyógypapucsok gyártásába. A fiaim is besegítenek a munkába. Egyelőre mindent mi csinálunk, de ez egy embernek fárasztó, ezért ha minden a terv szerint alakul, akkor jövőre szeretnék egy vagy két embert alkalmazni. Az egykori önkiszolgáló helyén alakítottam ki a kisüzemet. Az épületet részletfizetésre vettem. A Prosperitati Alapítványnál is azért pályáztam a legutóbbi pályázati körben, hogy a fennmaradt összeget kitisztázhassam, hogy utána jövőre teljes lendülettel tudjak dolgozni. Remélem, hogy sikeres lesz a pályázatom! Az épület elülső felében van a műhely, hátul vannak a szobák, a fürdőszoba és a konyha, ahol lakni fogunk. Itt mindent megcsinálhatok egy fedél alatt. A korábbi gépekkel nem tudtam volna tartani a lépést a piaci igényekkel, ezért a teljes gépparkot le kellett cserélnem. Nem új, hanem nagyobb teljesítményű használt gépeket vásároltam. Egyelőre csak nyitott orrú papucsokat tudok készíteni. Ahhoz, hogy zártat is készíthessek, még egy gépre lenne szükségem, de önerőből nem tudom megvenni, mert nagyon drága, több mint 10 ezer euróba kerül. Viszont ezzel egész éves termelési programot tudnék lebonyolítani – közölte a papucsos, hozzátéve, ezért ha a jövőben a Prosperitati Alapítványnál lesz ilyen jellegű pályázat, akkor ismét szeretne pályázni.

novembar 2017.

Naslovna strana
Sećanje i polaganje venaca u Molu
Zaveštanje jezika
Virtuelni Šekspir
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Savršen dan sa bundevama u Etno kući
Impresum


Design by VA