Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. november

Címoldal
Talán
Megemlékezés és koszorúzás Moholon
Ági Csiga, akire büszkék vagyunk
Mély nyomot hagytak a lelkünkben
Aszfaltozás és útszélesítés
Újabb száztíz kérelemátadó
Beiskolázási csomag, interaktív tábla, könyvcsomag
Vízellátás a településeken
Falfestmények az óvodásoknak
Töknap tökvicsorikkal
Tanulni sosem késő!
Nagykanizsai diákok Adán
Egy nap Budapesten
Gloria Victis
Irodalmi estek a Boxban
Közös sétával a mellrák ellen
A diabétesz világnapja
Jó ételt, jó áron!
A hímzett papucstól a gyógypapucsig
Önkormányzati hírek
Hasznos tikkasztó élmények
Zöldséges érdekképviselet
A pusztító filoxéra
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A nyelv hagyatékáról
A Sajó-verseny eredményei
Sakk
Dinamikus jóga órák Adán
Tökéletes tökételes nap a Tájházban
Impresszum

Közös sétával a mellrák ellen
A betegség a nők körében a második leggyakoribb elhalálozási oknak számít

A mellrák elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet az adai piactértől induló közös sétájukkal október 21-én, szombaton délelőtt az Adai Rákellenes Egyesület és az Adai Egészségház illetékesei, az érintettek, valamint az akció támogatói, akik ilyen módon szerették volna minél többekben tudatosítani, hogy korai felfedezése esetén a betegség jó eséllyel gyógyítható.

    – Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek apropóján hívtunk életre az akciónkat, amelynek elsődleges célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet erre a küzdelemre. Ezen célkitűzés minél eredményesebb megvalósulása érdekében döntöttünk úgy, hogy piaci napon szervezzük meg a sétánkat, ennek során a piactértől indultunk el a központ felé, vagyis a településünk legforgalmasabb részeit jártuk be – hangsúlyozta dr. Tóth Barna Elvira, az Adai Rákellenes Egyesület elnöke.


A szervezők figyelemfelkeltő és tájékoztató jellegű kiadványokat, szórólapokat, illetve brosúrákat is osztogattak

    – A mellrák elleni küzdelem jelképe a rózsaszín szalag, ezért rózsaszín lufikkal a kezünkben sétáltunk, különféle figyelemfelkeltő és tájékoztató jellegű kiadványokat, szórólapokat, illetve brosúrákat osztogatva a járókelőknek, annak reményében, hogy alaposan át is tanulmányozzák majd őket, hiszen nagyon fontos információt tartalmaznak a mellrákkal kapcsolatban, olyanokat, amelyek akár életet is menthetnek – fogalmazott dr. Tóth Barna Elvira, hozzátéve, a mellrák a nők körében a második leggyakoribb elhalálozási oknak számít, éppen ezért rendkívül fontos lenne, hogy a nők elsajátítsák a helyes önvizsgálat technikáját, illetve rendszeresen részt vegyenek a számukra szervezett szűrővizsgálatokon, a betegség ugyanis korai felfedezése esetén jó eséllyel gyógyítható.
    Az Adai Rákellenes Egyesület elnöke mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett a közös sétán, és ezáltal hozzájárult sikerességéhez, külön kiemelve Nagybali Évát és Morvai Nagybali Tamarát, akik kiemelten fontos szerepet vállaltak az akció megszervezésében és lebonyolításában.

H. A.

novembar 2017.

Naslovna strana
Sećanje i polaganje venaca u Molu
Zaveštanje jezika
Virtuelni Šekspir
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Savršen dan sa bundevama u Etno kući
Impresum


Design by VA