Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. november

Címoldal
Talán
Megemlékezés és koszorúzás Moholon
Ági Csiga, akire büszkék vagyunk
Mély nyomot hagytak a lelkünkben
Aszfaltozás és útszélesítés
Újabb száztíz kérelemátadó
Beiskolázási csomag, interaktív tábla, könyvcsomag
Vízellátás a településeken
Falfestmények az óvodásoknak
Töknap tökvicsorikkal
Tanulni sosem késő!
Nagykanizsai diákok Adán
Egy nap Budapesten
Gloria Victis
Irodalmi estek a Boxban
Közös sétával a mellrák ellen
A diabétesz világnapja
Jó ételt, jó áron!
A hímzett papucstól a gyógypapucsig
Önkormányzati hírek
Hasznos tikkasztó élmények
Zöldséges érdekképviselet
A pusztító filoxéra
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A nyelv hagyatékáról
A Sajó-verseny eredményei
Sakk
Dinamikus jóga órák Adán
Tökéletes tökételes nap a Tájházban
Impresszum

Irodalmi estek a Boxban
Fiatal szerzőkkel népszerűsíti a kortárs irodalmat a Szarvas Gábor Könyvtár

    A Szarvas Gábor Könyvtár irodalmi est-sorozatot indított az adai The Box House kávézóban. A sorozat keretein belül augusztusban Bíró Tímea A pusztítás reggelei című verseskötetét mutatta be a szerző és a könyvtár munkatársa. A verseskötet után szeptemberben szintén egy fiatal szerző, Tékiss Tamás Samu sejti című regényével ismerkedhettek meg a jelenlevők, a műfaji változatosság jegyében októberben pedig egy novelláskötet, a zentai Döme Szabolcs A felhő neve című könyve következett, ezúttal a szerzővel Hernyák Zsóka írónő és a könyvtár munkatársa beszélgetett. A bemutató a Beszélgetések a vulkán alatt – Írótörténetek 2017-ben című sorozat keretein belül valósult meg a zentai Zetna Kiadó jóvoltából.
    A szervezők számára fontos, hogy az irodalmat ilyen módon közelebb hozzák a közönséghez, a könyvtárból kilépve, egy új helyszínen, kávézva, kötetlenül beszélgetve, fiatal szerzők műveit népszerűsítve, egyúttal megszerettessék az olvasást és a kortárs vajdasági magyar irodalmat is az adaiakkal és minden érdeklődővel. A könyvbemutatók alkalmával lehetőség van könyvvásárlásra kedvezményes áron, és a szerzőkkel is meg lehet ismerkedni, akik rendszerint dedikálnak.

    A szervezők célja, hogy rendszeresen megrendezzék ezeket az irodalmi esteket. Novemberben, a könyvtár napja alkalmából egy rendhagyó alkalommal készül a Szarvas Gábor Könyvtár, ezúttal egy Slam poetry estre várják az érdeklődőket. Az esten neves slammerek, Basch Péter, kétszeres Országos Slam Poetry Bajnok, Galló Bence, a győri slam poetry klubok egyik vezetője és állandó hostja, az országos verseny többszörös döntőse, Mészáros Péter, a szegedi slam poetry versenyek főszervezője és regnáló Országos Slam Poetry Bajnok és Gömöri Eszter, a vajdasági slam feltörekvő terjesztője, az idei Országos Bajnokság egyik döntőse várja az érdeklődőket.

Morvai Nagybali Tamara

novembar 2017.

Naslovna strana
Sećanje i polaganje venaca u Molu
Zaveštanje jezika
Virtuelni Šekspir
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Savršen dan sa bundevama u Etno kući
Impresum


Design by VA