Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. november

Címoldal
Talán
Megemlékezés és koszorúzás Moholon
Ági Csiga, akire büszkék vagyunk
Mély nyomot hagytak a lelkünkben
Aszfaltozás és útszélesítés
Újabb száztíz kérelemátadó
Beiskolázási csomag, interaktív tábla, könyvcsomag
Vízellátás a településeken
Falfestmények az óvodásoknak
Töknap tökvicsorikkal
Tanulni sosem késő!
Nagykanizsai diákok Adán
Egy nap Budapesten
Gloria Victis
Irodalmi estek a Boxban
Közös sétával a mellrák ellen
A diabétesz világnapja
Jó ételt, jó áron!
A hímzett papucstól a gyógypapucsig
Önkormányzati hírek
Hasznos tikkasztó élmények
Zöldséges érdekképviselet
A pusztító filoxéra
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A nyelv hagyatékáról
A Sajó-verseny eredményei
Sakk
Dinamikus jóga órák Adán
Tökéletes tökételes nap a Tájházban
Impresszum

Falfestmények az óvodásoknak
Marija Bajusz amatőr festő nagyméretű falrajzokkal örvendeztette meg az adai gyermekeket

Saját költségén tíz nagyméretű falrajzot festett fel Adán a Čika Jova Zmaj óvoda Srce nevű épületében egy helybeli amatőr festő, Marija Bajusz. Így akart kedveskedni az óvodásoknak, és leróni háláját a helybelieknek a szíves fogadtatásért.

    – Ötvenegy évvel ezelőtt költöztem Adára, itt férjhez mentem, családot alapítottam, és mindig nagyon kedves fogadtatásban részesültem. Az Isten megáldott a rajztehetséggel, ezért sajátos módon szerettem volna leróni a hálámat a helybelieknek a kedves fogadtatásért – mesélte Marija Bajusz.

    – Az óvodai kerítés falára festettem fel ezeket a rajzokat Ljubivoje Ršumović gyermekkönyvének illusztrációi alapján. A falfestés egyébként az óvodában dolgozó Mirjana Stanaćev és Olivera Dickov óvónő ötlete volt. A munkámmal nagyon elégedett vagyok, és nagyon élveztem. Amatőr festőként is, ha sikerül eladnom egy-egy festményt, azt szoktam mondani, hogy kétszeres fizetséget kaptam a munkámért. Elsőként az alkotás élvezetét, másodjára pedig pénzt a festészeti kellékekre. Az óvodai falfestményeket viszont ajándéknak szántam, a festéket és a munkámat adtam hozzájuk – közölte az amatőr festő, és hozzátette, hogy a körülbelül húszméteres falon még három rajznak maradt hely, szeretné mielőbb felrajzolni őket. A meglévő falrajzokat egyébként négy-öt nap alatt készítette el délutánonként és hétvégenként.
    Az óvodában nagyon megörültek Marija Bajusz kedves és szép gyermekbarát falrajzainak. Nataša Popov igazgató elmondta, hogy a Srce óvodában kénytelenek voltak új kerítésfalat felhúzni, a glettelés után ezt a két óvónő és a takarító bemeszelte, majd Marija Bajusz felfestette a falrajzokat.

Csincsik Zsolt

novembar 2017.

Naslovna strana
Sećanje i polaganje venaca u Molu
Zaveštanje jezika
Virtuelni Šekspir
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Savršen dan sa bundevama u Etno kući
Impresum


Design by VA