Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. október

Címoldal
Figyeljünk oda önmagunkra!
Egy eszme, egy cél, gyermekeinkért!
A mártírok előtt tisztelegtek
Az aradi vértanúkra emlékeztek
Túlóráznak az egészségügyi dolgozók
„Időnként el kell döntenünk, mit csináljunk rosszul, hogy jót tegyünk a beteggel”
Nyelvi kultúra – nyelvi viselkedés
Partnerkapcsolat Hegyfaluval
Találkozás, kapcsolat, közösség
A kultúrák találkozása
Értékeink az értékek kisfarsangján
Vajdasági fiatalok közösségszervezése
Tündérhazám
Újabb három pályázat, újabb lehetőségek
A pénz farkastörvényei
Mozgalmas őszelő
A gyermekeket ünnepelve
Gólyaavató szemétszobrokkal és kötélhúzással
Közlekedjünk határtalanul!
Novemberben ismét jótékonysági bál az iskoláért
Önkormányzati hírek
Teológiai gondolatok
Az Evangélium olvasásáról
A csapadékhiány káros következményei a szőlőtermesztésben
Öregfiúk találkozója
Sakk
Könyvtár-napi képzőművészeti pályázat
Generációs találkozó
Impresszum

A pénz farkastörvényei
A pénzügyek kezelésének hatékonyabbá tételéről tartottak vállalkozói képzést Adán

A pénz kemény farkastörvényei, avagy hogyan gazdálkodjunk okosan megtermelt javainkkal? címmel tartottak vállalkozói képzést szeptember 20-án, szerdán Adán a községbeli és a környékbeli vállalkozók számára. A rendezvény szervezőinek célja az volt, hogy hasznos és könnyen megvalósítható tanácsokkal segítsék hozzá a résztvevőket az általuk vezetett vállalatok pénzügyeinek minél hatékonyabb és eredményesebb kezeléséhez.

    A rendezvény kezdetén Sándor Tibor, a magyarkanizsai Certop CO Kft. vezérigazgatója és Zoran Dragin, Ada község polgármester-helyettese köszöntötték az egybegyűlteket. Ezt követően Laczkó Péter, a budapesti Lawrence & Bennet Zrt. igazgatója tartott előadást.
    – A cégvezetők problémái általában két forrásból erednek, amelyek közül az egyik a személyzethez, a másik pedig a pénzhez kötődik, hiszen nem annak van sok pénze, aki sok pénzt tud termelni, hanem annak, aki sok pénzt tud termelni, és jól is tud bánni vele. Éppen ezért az előadásom fő témája az volt, miként bánhatunk jól a megtermelt javainkkal – emelte ki Laczkó Péter, hozzátéve, minden előadáson olyan működő megoldásokat kínálnak a résztvevők számára, amelyeket az általuk vezetett vállalatban is alkalmazhatnak, ha hazamennek. Az előadó a pénz három legfontosabb farkastörvényével is megismertette a részvevőket. Ezek azok az irányelvek, amelyeket a vállalkozásoknak minden körülmények között be kell tartaniuk ahhoz, hogy hatékonyan és eredményesen működhessenek.


Laczkó Péter a pénz három farkastörvényével is megismertette a részvevőket

    – A pénz első farkastörvénye az, hogy nem adósodunk el! A pénzt először megtermeljük, utána döntünk róla, és csak azután költjük el. A második farkastörvény az, hogy a takarékoskodjunk! A pénz ugyanis nem magától jön, hanem ahhoz, hogy jöjjön, a bevételeinket és a kiadásainkat is meg kell terveznünk. A takarékoskodás persze nem azt jelenti, hogy meg kell vonnunk magunktól bizonyos dolgokat, hanem azt, hogy a kiadásainkat a bevételeink alatt kell tartanunk. Ha egy vállalkozás hosszú távon fenn tudja tartani azt, hogy kevesebbet költ, mint amennyit termel, akkor saját erejéből tud növekedési pályára állni, aminek köszönhetően a szabadsága is meglesz. Ha többet akarunk költeni, akkor több bevételt kell produkálni, és nem hitelezőkhöz fordulni. A harmadik farkastörvény a pénzügyi fegyelem fontosságát hivatott hangsúlyozni. Az előadásomon megmutattam egy olyan rendszert, amivel a vállalkozók nagyon jól tudják kezelni a pénzügyeiket. Ennek a lényege az, hogy különféle költségközpontokat hozunk létre. A cég bevételének egy részét nem költjük el, hiszen ezek ún. átmeneti tételek formájában jelennek meg. Ilyen például az adó, amelynek az összegét a vállalkozás nem költheti magára, mert abból baja származhat, hanem csupán begyűjti, és kifizeti az illetékes hatóságnak. Az alapanyagköltség is ugyanilyen átmenő tétel, amelyet a vállalkozás szintén nem költhet magára, hiszen ki kell fizetnie az alvállalkozóinak vagy a beszállítóinak. Éppen ezért tudnunk kell, hogy a bevételünknek hány százalékát költjük adókra, hány százalékát alapanyagköltsége és egyéb dolgokra, illetve hány százaléka az, amit magunkra költhetünk belőle. A cég különböző költségcsoportjai, mint amilyenek például a bér-, a működési- vagy a fejlesztési költségek, a bruttó bevételből kerülnek leosztásra, és így a cég gyakorlatilag soha nem fog túlköltekezni, hiszen amikor a béreket kell kifizetnie, akkor a bérbugyorból költi a pénzt, amikor fejlesztenie kell, akkor a fejlesztési bugyorból és így tovább. Ha nő a bruttó bevétele, akkor nő a bérköltségekre szánt összeg, a működési költségekre szánt összeg és a fejlesztésekre szánt összeg is, ugyanakkor ez fordítva is működik: ha fejleszteni akarunk, akkor meg kell néznünk, hogy mennyi pénz van az adott bugyorban, majd meg kell határoznunk, hogy mit kell tennünk azért, hogy a szükséges összeg a rendelkezésünkre álljon – magyarázta Laczkó Péter, a budapesti Lawrence & Bennet Zrt. igazgatója.
    Az adai képzést annak a rendezvénysorozatnak a harmadik állomásaként szervezték meg, amelynek az első helyszíne Magyarkanizsa, a második pedig Szabadka volt.
    – A tervünk az, hogy szervezeteink, intézményeink és vállalkozóink számára olyan előadássorozatot szervezzünk, amelynek révén hasznos és könnyen megvalósítható tanácsokkal segíthetjük hozzá őket ahhoz, hogy hatékonyabban és eredményesebben működhessenek. Tudatos és kompetens vezetőket szeretnénk képezni annak érdekében, hogy a vállalkozásaik stabilabbak és sikeresebbek legyenek, és a képzéseink hatására jelentősen megnövekedjen az ügyfeleink eredményessége, valamint pozitív irányba változzon a cégvezetők és munkatársaik élete – hangsúlyozta Sándor Tibor, a magyarkanizsai Certop CO Kft. vezérigazgatója, hozzátéve, szakértőik a világban és Európában elfogadott és alkalmazott rendszereket és eszközöket segítenek bevezetni a cégek működésébe, hozzájárulva ezáltal ahhoz, hogy azok sikeresen működjenek, folyamatosan fejlődjenek és elérjék a kitűzött céljaikat.
    A pénz kemény farkastörvényei, avagy hogyan gazdálkodjunk okosan megtermelt javainkkal? címmel tartott képzést Ada község önkormányzatának támogatásával a budapesti Certop International Holding tagja, a magyarkanizsai Certop CO Kft. és a szintén magyarkanizsai Mediation Team Kft. közösen hívta életre.

Máriás Endre

oktobar 2017.

Naslovna strana
O čitanju Jevanđelja
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Susret generacije
Likovni konkurs povodom dana biblioteke
Impresum


Design by VA