Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. szeptember

Címoldal
Tanévkezdés
A községi képviselő-testület díszülése
Aratóünnepség, főzőverseny és községi kitüntetések
Száz-egynéhány elsős diák Adán és Moholon
Falunapot ünnepeltek Moholon
Az államalapító szent királyt ünnepelték
Népzenei és vásári forgatag a sétányon
Zarándoklat Moholról Doroszlóra
Hogy mi van a Majomplacc alatt?!
Bevált az olvasás népszerűsítése
Boldogságkönyv és Üvegtigris
Vajdasági gyermekek Zánkán
Százhuszonnyolc elsőst köszöntöttek
Nagy élmény volt...
Hosszú forró nyár
A Tarcal-helységig lovagoltak
Megszentelték az új kenyeret
Szoros és izgalmas ügetőfutamok
Ismét Farkas Tamás nyert
Focival a nemzeti összefogásért
Imádom a munkámat!
Szeretem a méhészkedést
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Részlet Jézusnak, Sirák fiának könyvéből
Egy másik élő dinótanú
Madárbarát park Moholon
A szőlő vízigénye
Sakk
Vizsgabál
Impresszum

Az államalapító szent királyt ünnepelték

    Szent István napja alkalmából augusztus 20-án, vasárnap Moholon ünnepi misével és művelődési műsorral, valamint koszorúzással emlékeztek meg az államalapító szent királyról a Szent György katolikus templomban, illetve a templomkertben lévő királyszobornál. Az Ada község önkormányzata, az adai Szarvas Gábor Könyvtár és a moholi Novak Radonić Általános Iskola által szervezett ünnepségen a helybeli lakosokon kívül részt vett Magyarország belgrádi nagykövetségének képviselője, valamint az egyház, a községi önkormányzat, a moholi helyi közösség, a művelődési egyesületek és a pártok tisztségviselői. A rendezvényt a Novak Radonić-iskola diákjainak alkalmi művelődési műsora tette ünnepélyesebbé Szent István szobránál, ezen Matkovity Márk, Komjáti Róbert és Kőrösi László szavalt, valamint Berec Blanka elénekelte a Szent István-éneket.


Ünnepség a moholi Szent István-szobornál

    A rendezvény végén az ünneplők megkoszorúzták az államalapító magyar király szobrát. A belgrádi magyar nagykövetség képviseletében Szász Krisztián titkár helyezett el koszorút a szobornál, valamint az adai önkormányzat nevében Búcsú Attila, a képviselő-testület elnöke és Zoran Dragin polgármester-helyettes. A moholi helyi közösség bevében Dávid Rita és Szőke Edvárd koszorúzott, a Szarvas Gábor Könyvtár képviseletében Csonka Áron és Viszmeg Adriána, a törökfalui Százszorszép Művelődési Egyesület nevében Csúzdi Judit. A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének képviseletében Kalmár Gábor és Komjáti Márta helyezett el koszorút a szobornál, a Vajdasági Magyar Szövetség adai, moholi és törökfalui szervezete nevében pedig Rigó Flórián.

Csincsik Zsolt

septembar 2017.

Naslovna strana
Svečana sednica skupštine opštine
Odlomak iz knjige Isusa, sina Sirahova
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Završni bal
Impresum


Design by VA