Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. szeptember

Címoldal
Tanévkezdés
A községi képviselő-testület díszülése
Aratóünnepség, főzőverseny és községi kitüntetések
Száz-egynéhány elsős diák Adán és Moholon
Falunapot ünnepeltek Moholon
Az államalapító szent királyt ünnepelték
Népzenei és vásári forgatag a sétányon
Zarándoklat Moholról Doroszlóra
Hogy mi van a Majomplacc alatt?!
Bevált az olvasás népszerűsítése
Boldogságkönyv és Üvegtigris
Vajdasági gyermekek Zánkán
Százhuszonnyolc elsőst köszöntöttek
Nagy élmény volt...
Hosszú forró nyár
A Tarcal-helységig lovagoltak
Megszentelték az új kenyeret
Szoros és izgalmas ügetőfutamok
Ismét Farkas Tamás nyert
Focival a nemzeti összefogásért
Imádom a munkámat!
Szeretem a méhészkedést
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Részlet Jézusnak, Sirák fiának könyvéből
Egy másik élő dinótanú
Madárbarát park Moholon
A szőlő vízigénye
Sakk
Vizsgabál
Impresszum

Focival a nemzeti összefogásért
Adán tartották az idei Összetartozás Kupát

Szeptember elején Adán öt anyaországi és határon túli magyar település részvételével rendezték meg az idei Összetartozás Kupa elnevezésű kispályás focitornát, amely a sport, a barátkozás és a kötetlen szórakozás révén a Kárpát-medencei magyar nemzetrészek összetartozását hivatott erősíteni. A kupán az erdélyi Csíkcsicsó, a muravidéki Lendva, a felvidéki Búcs, a magyarországi Izmény és a délvidéki Ada-Törökfalu település focicsapata képviseltette magát.


A győztes Csíkcsicsó csapata (Fotó: Morvai Szabolcs)

    Koós Árpád szervező elmondta, hogy a szeptember 1. és 3. között lezajlott rendezvényt Ada község önkormányzata és a törökfalui helyi közösség támogatásából, valamint Berze Tibor törökfalui tanácselnök magánadományából, illetve az anyaországi Bethlen Gábor Alap 2800 eurós pályázati támogatásából szervezték meg. Koós Árpád közölte, hogy az adai rekreációs központban szombaton tartották meg az Összetartozás Kupát. Az első helyet Csíkcsicsó érdemelte ki, a második Izmény lett, a harmadik Lendva, a negyedik helyen végzett Ada-Törökfalu csapata, illetve az ötödiken Búcs gárdája. Hozzátette, hogy hatodik csapatként a magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkárságot is meghívták, de sajnos különféle elfoglaltságaik miatt nem tudtak részt venni a kupán. Az idei kupán egyébként mintegy százan vettek részt, köztük 70 labdarúgó, valamint szurkolók és szervezők. A rendezvény fő szervezője Berze Tibor volt, mellette Horti Attila is kivette a részét a szervezői munkából.
    – Az Összetartozás Kupa már évek óta zajlik. A legutóbb kupának Csíkcsicsó volt a házigazdája. Az a szokás, hogy minden kupán be kell jelenteni, hogy melyik település szervezi meg a soron következő rendezvényt. Így Erdélyben Bilicki Zoltán adai polgármester bejelentette, hogy a 2017-es tornát Ada község és a Törökfalui Helyi Közösség szervezi meg. Adán a muravidéki Lendva jelentette be, hogy a következő évben ők lesznek a házigazdák. Az Összetartozás Kupán az anyaországi és a határon túli csapatok tagjai találkoznak, barátkoznak és szórakoznak, de a rendezvény lényege az összetartás érzésének az erősítése, hogy mindannyian egy nemzethez tartozunk. Az idei kupa jól sikerült. A visszajelzések alapján a csapatok a programmal és a vendéglátással is elégedettek voltak – közölte Koós Árpád.

Csincsik Zsolt

septembar 2017.

Naslovna strana
Svečana sednica skupštine opštine
Odlomak iz knjige Isusa, sina Sirahova
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Završni bal
Impresum


Design by VA