Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. szeptember

Címoldal
Tanévkezdés
A községi képviselő-testület díszülése
Aratóünnepség, főzőverseny és községi kitüntetések
Száz-egynéhány elsős diák Adán és Moholon
Falunapot ünnepeltek Moholon
Az államalapító szent királyt ünnepelték
Népzenei és vásári forgatag a sétányon
Zarándoklat Moholról Doroszlóra
Hogy mi van a Majomplacc alatt?!
Bevált az olvasás népszerűsítése
Boldogságkönyv és Üvegtigris
Vajdasági gyermekek Zánkán
Százhuszonnyolc elsőst köszöntöttek
Nagy élmény volt...
Hosszú forró nyár
A Tarcal-helységig lovagoltak
Megszentelték az új kenyeret
Szoros és izgalmas ügetőfutamok
Ismét Farkas Tamás nyert
Focival a nemzeti összefogásért
Imádom a munkámat!
Szeretem a méhészkedést
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Részlet Jézusnak, Sirák fiának könyvéből
Egy másik élő dinótanú
Madárbarát park Moholon
A szőlő vízigénye
Sakk
Vizsgabál
Impresszum

Aratóünnepség, főzőverseny és községi kitüntetések
Július első hétvégéjén kétnapos szórakoztató rendezvénysorozattal ünnepelték Ada község napját

Az adai önkormányzat jóvoltából július elsején, szombaton és július másodikán, vasárnap gazdag szórakoztató, hagyományőrző, művelődési, kulináris és sportrendezvényeket tartottak Ada község napja alkalmából Valkaisoron és Adán. A rendezvény keretében átadták a község legrangosabb nyilvános elismeréseit is azoknak a polgároknak és egyesületeknek, akik és amelyek jelentős mértékben hozzájárultak Ada község fejlődéséhez.

    A községi képviselő-testület díszülését vasárnap tartiották az adai községházán, ezen Búcsú Attila, a képviselő-testület elnöke és Bilicki Zoltán polgármester adta át a 2017-es községi elismeréseket a kitüntetetteknek. A díszülés elején Búcsú Attila köszöntötte az egybegyűlteket, a képviselő-testület, az önkormányzat, a közintézmények, az egyházak, valamint a környező községek, a szerb állam és az anyaország tisztségviselőit. Majd ünnepi beszédében kiemelte, hogy július 2-án minden évben Ada községet és szorgos közösségét, múltját, jelenét és szebb jövőjét ünneplik.
    Ez alkalomból az adai képviselő-testület egy-egy díszoklevelet és érdemérmet, valamint három dicséretet adományozott azoknak a polgároknak és egyesületeknek, akik és amelyek hozzájárultak Ada község fejlődéséhez.
    Díszoklevélben részesült Basity Anasztázia törökfalui tanítónő az elhivatott, sikeres és lelkiismeretes munkájáért és törekvéséséért, amellyel erősíti a falu közösségét. Jelentős szerepe volt a helyi nyolcosztályos általános iskola megalakításában, amely az idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját, és évekig szervezte a Suli-buli jótékonysági bált az iskola fejlesztésére. Érdeméremben részesült Adankó Nándor adai lakos, a sportkluboknak és a polgári egyesületeknek, valamint a községi és a tágabb környezetben található egyházi közösségnek juttatott számos adományáért, valamint sikeres vállalkozóként sok munkahelyet teremtett, és rendszeres résztvevője minden jótékonysági akciónak.


A kitüntetett személyek, valamint az elismerésben részesült szervezetek képviselői

    Dicséretben részesült az adai Delfin Úszó- és Vízilabdaklub húszéves fennállása és a 20. Delfin-kupa nemzetközi úszóverseny megszervezése alkalmából, illetve a 2016-os évben a hazai és nemzetközi versenyeken elért eredményeiért. Az elismerést Radovan Tešić klubelnök vette át. Fennállásának 60. évfordulója alkalmából dicséretben részesült az adai Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub, ennek elnöke Tóbiás József vette át a kitüntetést. Dicséretben részesült a moholi Novak Radonić ME fennállásának ötéves évfordulója alkalmából, valamint a gyermekekkel folytatott kulturális-nevelő munkáért, a kultúra és a hagyomány megőrzéséért. Az egyesület nevében Dalibor Martinov művészeti vezető vette át a községi elismerést.
    Továbbá Bilicki Zoltán polgármester köszönőlevelet adományozott a moholi Szvoreny Viktornak, a kémiai tanulmányi versenyeken elért kimagasló eredményéért, illetve Jakobovics Margit adai nyugalmazott óvónőnek a bábjáték népszerűsítéséért, továbbá a szociális szolgáltatások hatékonyságának növeléséért a moholi Vesna Civrić, a Duga civilszervezet elnöke is köszönőlevelet vehetett át.
    A községnapi rendezvénysorozat szombaton reggel Valkaisoron kezdődött meg, immár huszadik alkalommal szerveztek hagyományőrző aratóünnepséget, atúttal tizenkét anyaországi és hazai aratócsapat részvételével. Adán szombat délelőtt az Adart képzőművészeti csoport alkotásaiból nyílt kiállítás a kiállítóteremben, valamint a nap folyamán több helyszínen tartottak sportprogramot, ennek keretében volt tenisz, labdarúgás, sporthorgászat, asztalitenisz, kézilabda és sakk.
    Az adai sétányon szombat délután kirakodóvásár várta a látogatókat, a szabadtéri színpadon a községi művelődési egyesületek és táncklubok műsorát is megtekinthették. Ezen felléptek a Csobolyó ME, az Aranykapu ME, a Vadvirág HK, a Novak Radonić ME és a Százszorszép ME néptáncosai és énekesei, valamint a Midnight és a New Ada Dance Táncklub táncosai. Majd Malek Andrea, a Baraparty és a Garavi Sokak együttes koncertezett a szabadtéri színpadon.
    Vasárnap a kulináris élvezeteké volt a főszerep, hiszen az adai Tisza-parti strandon nemzetközi marhapörköltfőző-verseny rendeztek, és alkalmi kirakodóvásár is várta a vendégeket. A főzőversenyen 141 csapat vett részt Magyarországról, Romániából és Szerbiából.

Csincsik Zsolt

septembar 2017.

Naslovna strana
Svečana sednica skupštine opštine
Odlomak iz knjige Isusa, sina Sirahova
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Završni bal
Impresum


Design by VA