Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. szeptember

Címoldal
Tanévkezdés
A községi képviselő-testület díszülése
Aratóünnepség, főzőverseny és községi kitüntetések
Száz-egynéhány elsős diák Adán és Moholon
Falunapot ünnepeltek Moholon
Az államalapító szent királyt ünnepelték
Népzenei és vásári forgatag a sétányon
Zarándoklat Moholról Doroszlóra
Hogy mi van a Majomplacc alatt?!
Bevált az olvasás népszerűsítése
Boldogságkönyv és Üvegtigris
Vajdasági gyermekek Zánkán
Százhuszonnyolc elsőst köszöntöttek
Nagy élmény volt...
Hosszú forró nyár
A Tarcal-helységig lovagoltak
Megszentelték az új kenyeret
Szoros és izgalmas ügetőfutamok
Ismét Farkas Tamás nyert
Focival a nemzeti összefogásért
Imádom a munkámat!
Szeretem a méhészkedést
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Részlet Jézusnak, Sirák fiának könyvéből
Egy másik élő dinótanú
Madárbarát park Moholon
A szőlő vízigénye
Sakk
Vizsgabál
Impresszum

Vesti iz lokalne samouprave

Poseta sekretara za sport i omladinu

    6. Jula u toku prepodneva su predstavnici naše opštine, na čelu sa predsednikom opštine, Zoltanom Bilickim primili pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Vladimira Bateza i predsednika Sportskog saveza Vojvodine, Slobodana Boškana. Na sastanku je prisustvovao načelnik Severnobanatskog upravnog okruga, Nikola Lukač. Tokom razgovora u kabinetu predsednika bilo je reči o izmenama u oblasti sporta i eventualnim zajedničkim ulaganjima u našoj opštini, zatim je gospodin sekretar u pratnji domaćina posetio kancelariju Sportskog saveza opštine Ada, i obišao značajnije sportske objekte u opštini.


Besplatna škola plivanja za decu

    Ove godine je Udruženje za školski sport i pedagoga fizičke kulture opštine Ada po osmi put organizovalo besplatnu školu plivanja za dece, učenike drugog razreda osnovnih škola iz Ade, Mola i sa Utrina na bazenima Adice u Adi. Obuka je završena 14. jula, podelom diploma deci koja su uspešno završila obuku. Diplome su uručili predsednik skupštine opštine Atila Buču i član opštinskog veća, Marko Adamović. Besplatnu školu plivanja Udruženje za školski sport i pedagoga fizičke kulture opštine Ada i ove godine organizovalo uz saradnju i podršku Lokalne samouprave Ada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, i JPR Adice iz Ade. Opština Ada će i ubuduće podržavati ovakve sportske manifestacije za decu.


Kanalizacija u ulici Đure Đakovića

    Početkom avgusta su započeti radovi izgradnje sekundarne kanalizacije u ulici Đure Đakovića u Adi. Lokalna samouprava ostvaruje radove uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.


Sufinansiranje projekata crkava

    Lokalna samouprava opštine Ada u toku ove godine putem konkursa dodeljuje 4,9 miliona dinara za sufinansiranje projekata crkava. Rimokatolička crkva Presveto Trojstvo u Adi će dobiti sredstva za menjanje prozora na zgradi parohije, srpska pravoslavna crkva Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Adi za sanaciju i adaptaciju krovova i fasada hrama, Rimokatolička crkva Sv Đorđe u Molu za krečenje zgrade parohije, srpska pravoslavna crkva u Molu za menjanje elektronistalacije hrama Svetog Save, a Rimokatolička crkva na Utrinama za sanaciju tornja crkve Sv Gelert i za sanaciju trotoara.


Može početi izgradnja trećeg kružnog toka

    Predsednik opštine Zoltan Bilicki obaveštava građane opštine Ada, da je Javno preduzeće “Srbijaputevi" raspisao javnu nabavku za izgradnju trećeg kružnog toka između Ade i Mola, na raskrsnici tzv. starog i novog puta. Troškove izgradnje snosi Javno preduzeće "Srbijaputevi", a lokalna samouprava opštine Ada će snositi troškove projektovanja i izgradnje rasvete na kružnom toku. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 40 miliona dinara.


Regresiranje dela putnih troškova

    Na sednici opštinskog veća opštine Ada, održanoj 24.08.2017.godine, na osnovu člana 2. Odluke o pravu na regresiranje dela putnih troškova za učenike srednjih škola učenicima srednjih škola sa teritorije opštine Ada, koji svakodnevno putuju od mesta stanovanja do sedišta škole u nekoj drugoj opštini, regresiraju se troškovi prevoza za mesece septembar, oktobar, novembar, decembar 2017. godine umesto za prethodnih 20% sada u visini od 30% od cene mesečne karte. Regresiranje se obezbeđuje takođe i učenicima srednje Tehničke škole u Adi, koji sa salaških naselja u opštini (Utrine, Obornjača i Sterijino) kao i iz naselja Mol, svakodnevno putuju do sedišta škole u Adi. Refundacija od 30% od cene mesečne karte uplaćuje se na tekući račun učenika ili njihovih roditelja, a na osnovu dostavljenih dokaza o kupovini mesečnih markica.


Farbanje saobraćajne signalizacije

    S obzirom na početak školske godine, JKP Standard je na teritoriji naše opštine izvršio ponovno farbanje horizontalne saobraćajne signalizacije na državnom putu II reda broj 102, kao i na lokalnim putevima. Kako nam je predsednik opštine, Zoltan Bilicki saopštio, prvenstveno je sa aspekta bezbednosti školske dece važno, da se ovi radovi vrše baš u ovom vremenskom periodu.


Završen je ovogodišnji letnji kamp

    30. avgusta je završen program ovogodišnjeg besplatnog šestodnevnog letnjeg dečijeg kampa u Adi, u koji je bilo uključeno ukupno 423 dece i 45 pratilaca iz 16 lokalnih kulturnih, sportskih i drugih udruženja. Zahvaljujemo se rukovodiocima klubova i udruženja, trenerima i pratiocima, ali i roditeljima na aktivnom učešću i doprinosu uspešnom sprovođenju ovogodišnjeg kampa. Posebno se zahvaljujemo rukovodstvu i zaposlenima osnovnih škola” Čeh Karolj” iz Ade i „Novak Radonić” iz Mola, i Tehničke škole iz Ade, kao i saradnicima Javnog preduzeća za rekreaciju „Adica“, i predsedniku SO Ada, Atili Buču koji su operativnim radom pomagali u sprovođenju ovog programa.OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE SREDNJOŠKOLACA
sa teritorije opštine Ada, čija deca svakodnevno putuju do sedišta škole

    Radi ostvarivanja prava na regresiranje dela putnih troškova za učenike srednjih škola koji svakodnevno putuju od mesta prebivališta do sedišta ustanove podnosilac zahteva je dužan da dostavi na početku školske godine, a najkasnije do 30. septembra tekuće godine:
– popunjen zahtev,
– fotokopiju lične karte podnosioca zahteva i učenika, odnosno potvrdu o prijemu prijave prebivališta ukoliko učenik nema ličnu kartu,
– potvrdu o pohađanju srednje škole u tekućoj školskoj godini,
– fotokopiju mesečne karte i
– dokaz o starateljstvu, odnosno hraniteljstvu
– rešenje nadležnog organa, ukoliko podnosilac zahteva nije roditelj.
    Visina regresiranja u periodu septembar–decembar 2017. godine iznosi 30% od cene mesečnih karata.
     Podnosioci zahteva, odnosno učenici dužni su da svakog meseca do 10. za tekući mesec dostave skeniranu sliku mesečne karte putem elektronske pošte na adresu regresiranje@gmail.com ili njenu fotokopiju lično u kancelariji br. 29 zgrade Opštine. Svaka skenirana slika/fotokopija se evidentira, pri čemu donosilac dobija potvrdu da je dostavljen dokaz o plaćenoj mesečnoj karti

septembar 2017.

Naslovna strana
Svečana sednica skupštine opštine
Odlomak iz knjige Isusa, sina Sirahova
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Završni bal
Impresum


Design by VA