Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. szeptember

Címoldal
Tanévkezdés
A községi képviselő-testület díszülése
Aratóünnepség, főzőverseny és községi kitüntetések
Száz-egynéhány elsős diák Adán és Moholon
Falunapot ünnepeltek Moholon
Az államalapító szent királyt ünnepelték
Népzenei és vásári forgatag a sétányon
Zarándoklat Moholról Doroszlóra
Hogy mi van a Majomplacc alatt?!
Bevált az olvasás népszerűsítése
Boldogságkönyv és Üvegtigris
Vajdasági gyermekek Zánkán
Százhuszonnyolc elsőst köszöntöttek
Nagy élmény volt...
Hosszú forró nyár
A Tarcal-helységig lovagoltak
Megszentelték az új kenyeret
Szoros és izgalmas ügetőfutamok
Ismét Farkas Tamás nyert
Focival a nemzeti összefogásért
Imádom a munkámat!
Szeretem a méhészkedést
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Részlet Jézusnak, Sirák fiának könyvéből
Egy másik élő dinótanú
Madárbarát park Moholon
A szőlő vízigénye
Sakk
Vizsgabál
Impresszum

Szoros és izgalmas ügetőfutamok
Augusztus utolsó hétvégéjén Szerbia–Magyarország hajtótalálkozót tartottak Adán

A Halász József Lovasklub nyolcfutamos nemzetköz ügetőversenyt és hobbi-, illetve parasztlovak részvételével vágtát rendezett vasárnap délután a lóversenypályán. Mintegy száz ló versengett a dicsőségért és a pénzdíjakért. A versenynap ügetőfutamai közül a legrangosabb a Szerbia–Magyarország hajtótalálkozó, a 6. Id. Bognár Nándor-emlékverseny és a 8. Joó József-emlékverseny volt.

    A hajtótalálkozón négy hazai és öt anyaországi hajtó indult, akik a helyszínen kapott francia tenyészkancákkal versenyeztek a fajta szerbiai tenyészegyesületének a jóvoltából. A magyar színeket Fazekas Imre, Hajnal Tibor, Gosztony Judit, Fazekas Andrea, Kolozsi László és Zolnai Goran képviselte, a szerb színekben pedig Branislav Mukić, Aleksandar Bogdanović, Novica Đorđević és Ivan Mukić indult. A 2100 méteres futamot végül Aleksandar Bogdanović nyerte meg a Cybelle De Tedd nevű kancával, a ló 1:18,3 idő alatt futotta le a távot. A második helyen Novica Đorđević végzett a Brume d'Or nevű lóval, a harmadik Fazekas Andrea lett az Blondie De Chenu nevű kancával, a negyedik helyen pedig Fazekas Imre végzett az Anna Milau nevű lóval. A győztes jutalma 360 ezer dinár volt. Az ügetőfutamhoz hozzátartozik, hogy melegítés közben balesetet szenvedett két hajtó, Dejan Katanić és Petar Knekt. Az utóbbi személy súlyosan megsérült, illetve az egyik ló is, sajnos el kellett altatni.


Az izgalmas ügetőfutamok egyike

    A versenynap másik jelentős futama volt még az Id. Bognár Nándor-emlékverseny, immár hatodik alkalommal rendezték meg. A futamon tizenegy ló indult a sulky-k nyergében ülő hajtókkal. A versenyt Branislav Mukić hajtó nyerte meg a Januskó Szabina tulajdonában lévő Kinder Star nevű lóval, amely 1:23,9 idő alatt teljesítette az 1600 méteres távot. A győztesnek a díjat id. Bognár Nándor családja adta át ifjabb fia, Bognár Tibor vezetésével. A futam érdekessége, hogy a hajtók között versenyzett az emlékverseny névadójának idősebb fia, ifj. Bognár Nándor is, és ötödik helyen végzett. A részvételéért a Halász József Lovasklub különdíjjal jutalmazta, ezt Hanák László klubelnök nyújtotta át. A harmadik jelentős futam a Joó József-emlékverseny volt, amelyet nyolcadik alkalommal tartottak nyolc induló részvételével. A 2100 méteres futamot a Kucor Csaba tulajdonában lévő Rincope Jet nevű ló nyerte meg Zolnai Goran irányításával, 1:18,8-as időeredménnyel. A győztesnek a jutalmat a Joó család adta át.
    Hanák László, a Halász József Lovasklub elnöke a versenynap végén elmondta, hogy szép számban volt néző, így a balesetet leszámítva jól sikerült az ügető. Versenyek alkalmával. ilyesmi sajnos előfordul.
    Az ügetőfutamok győztesei: 1. Pretty Oaks (Berényi László tulajdonos, Dejan Katanić hajtó), 2. Vanita (Tihomir Crnković t., Aleksandar Žiža h.) 3. Kinder Star (Januskó Szabina t., Branislav Mukić h.), 4. Destiny S.G. (Rudi Pejić Tukuljac t., Stana Pejić Tukuljac h.), 5. Ramon Starlight (Marko Jozić t., Miodrag Pantić h.), 6. Rincope Jet (Kucor Csaba t., Zolnai Goran h.), 7. Cybele De Tedd (Aleksandar Bogdanović t. és h.), 8. Protecta Ferm (Branislav Mukić t. és h.).

Csincsik Zsolt

septembar 2017.

Naslovna strana
Svečana sednica skupštine opštine
Odlomak iz knjige Isusa, sina Sirahova
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Završni bal
Impresum


Design by VA