Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. június

Címoldal
Nyári szünet
Ballagás az adai Műszaki Iskolában
Belőtték magukat a világ élvonalába
A jövő energiái
Sikeres lakossági fórum, vagy…?
A közösség szolgálatában
A véradók ünnepe
Élj igazán!
Nyugdíjas sporttalálkozó Adán
Vannak már szárnyaitok, hát repüljetek!
Munkabörze a Műszaki Iskolában
A külhoniak között az első
Ballag már a vén diák
Hobbiból gyűjteni, a gyűjteményből tanulni
Újabb adai táncos sikerek
Néma tavasz – a világ nélkülünk
A fehér fagyöngy (Viscum album)
Ásó, kapa, gereblye minden apuka kezébe!
Környezetvédelem játékosan
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Önkormányzati hírek
Tudta-e?
Ballagóink
Sakk
Országos bajnok az adai utánpótláscsapat
Kézilabdaünnep az adai sportcsarnokban
Impresszum

Önkormányzati hírek

SuSajam 2017

    2017.06.05. – Június 1-je és 3-a között rendezték meg a szabadkai Sportcsarnokban a SuSajam 2017 elnevezésű nemzetközi kiállítást, amelyen hét ország 174 kiállítója képviseltette magát. A hazai vállalkozókon kívül Magyarországról, Romániából, Horvátországból, Montenegróból, a Boszniai Szerb Köztársaságból, valamint az idei partnerországból, Svédországból is érkeztek kiállítók. A rendezvényen Ada község önkormányzata is képviseltette magát.


Kátyúzás a község területén

    2017.06.05. – Folytatódtak a kátyúzási munkálatok a helyi utakon. A Topolyai úton folytatták a javításokat Valkaisor és Törökfalu felé.


Értesítés

    2017.06.13 – A gabona érési ideje és az aratási munkák kezdete miatt felhívjuk a lakosságfigyelmét a következő biztonsági intézkedések betartására:
    - Szigorúan tilos minden fajta nyílt láng használata a határban!
    - A szalma kazalba rakását az objektumoktól legalább 6 méter távolságra kell végezni.
    - Csak tűzvédelmi szempontból kifogástalan állapotban lévő gépekkel lehet részt venni az aratási munkálatokban.
    Tűz esetén hívja a 193-as telefont, vagy mobilról a 024/853-159-et! Köszönjük megértésüket!


XXII. Kihelyezett konzuli fogadónap

    2017.06.13. – Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa Adán, a Második Helyi Közösség épületében immáron huszonkettedik alkalommal tartott kihelyezett konzuli fogadónapot az egyszerűsített honosítási kérelmek átvételére. Ez alkalommal Kolláth Erika konzulasszony látogatott községünkbe, Vastag Róbert, a községi lépviselő-testület titkára és Varga Elfride, a Második Helyi Közösség titkára fogadták. A délelőtt folyamán a jelenlévő négy ügyintéző 105 kérelmet vett át. A következő fogadónap 2017 szeptemberében lesz.


Új közlekedési jelzőtáblák Törökfalun

    2017.06.14. – Értesítjük Ada község polgárait, hogy Ada község önkormányzata és Ada Község Közlekedésbiztonsági Bizottsága és az adai Standard Kommunális Közvállalat együttműködésében 47 új, vertikális közlekedési jelzőtáblát helyezett el Törökfalun. Ezúton felhívjuk a polgárok figyelmét, hogy a Törökfalu–Völgypart útkereszteződésben (a törökfalui temetőnél) a kanyarodó főútvonal-jelző tábla szerint Ada irányából megváltozott a közlekedési rend.


Szerződésaláírás a lecsapolással kapcsolatban

    2017.06.15. – Ada község önkormányzata támogatási eszközökre pályázott a mezőgazdasági földek lecsapolására szolgáló csatornahálózat rendezése munkálatainak realizálására, Mohol Kataszteri Község területén – tudtuk meg Bilicki Zoltán polgármester közleményéből. Zoran Dragin polgármester-helyettes tegnap részt vett a szerződés aláírásán, amelyet a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság, Ada község és a Vajdaság Vizei Vízgazdálkodási Közvállalat kötöttek. A munkálatok kivitelezésére a titkárság 7.357.000 dinárt, Ada község pedig 6.999.670,20 dinárt biztosít

jun 2017.

Naslovna strana
Oproštaj maturanata Tehničke Škole
O molitvi
Vesti iz lokalne samouprave
Maturanti
Šah
Praznik rukometa u sportskoj hali u Adi
Impresum


Design by VA