Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. március

Címoldal
Tavaszi boldogságkeresés
A Műszaki Iskola tanulóinak munkái
A vajdasági magyarság küzdelmei nem hiábavalók
A béke, szabadság és egyetértés jegyében
A hobbija és a szenvedélye a filmezés
Látogatás Ada első újszülöttjénél
Megújult a fűtési rendszer
Koncerttel ünnepli évfordulóját a zenede
Kibontakozó tavasz
Farsangi mulatság bőgőtemetéssel
Tovább folytatni az eddigi munkát
Aki legyőzte a fiúkat
Zselyke és Tamás a legnépszerűbbek
Útmutatások a diákoknak
A marósok a bajnokok
Haza a magasban!
„Gyermekeinknek nagyszüleink örökségét!”
Tánccal ünnepelték a nőnapot
Újabb munkaakciók Moholon
A könyvtár társalapítója lett az MNT
A tervekről egyeztettek a tanácstagok
Események
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rovarölő szer hagyományos ayurvédikus gyógynövényből?
A földigiliszta (Lumbricus Terrestris)
Sakk
A Potisje nyerte az első kupát
Régmúlt idők valósága
Impresszum

Önkormányzati hírek

Körgyűrű építése az ipari övezetben

    Megkezdődtek a munkálatok az ipari övezetben annak az úgynevezett körgyűrűnek a kialakítására, amelynek célja, hogy az ipari övezetben egy esetleges hálózati meghibásodás esetén a vállalatok áramellátása mindkét irányból lehetséges legyen – nyilatkozta Bilicki Zoltán polgármester.

Új buszmegállók Moholon

    Helyükre kerültek az első új autóbusz-megállók Moholon. A projektum összértéke mintegy 1,7 millió dinár, ezt a Tartományi Foglalkoztatásügyi és Nemek Egyenjogúságával foglalkozó Titkárság, Ada község önkormányzata és a Moholi Helyi Közösség együttesen biztosítja.

Értesítés

    Értesítjük Ada község polgárait, hogy az Adai Községi Közigazgatási Hivatal, az aláírások, kéziratok és átiratok hitelesítéséről szóló törvény (SZK Hivatalos Közlönye, 93/14. és 22/15. számok) 29. szakasza 3. bekezdésének rendelkezéseivel összhangban , 2017. március 1-je után is végezni fogja az aláírások, kéziratok és átiratok hitelesítését, átruházott feladatként, mégpedig a községi közjegyző kinevezéséig.

Helyreállították a határutakat Törökfaluban

    A törökfalui földművesek az idei évben is elvégezték a határutak rendezését. Megindultak a tavaszi munkálatok a határban, ezért volt fontos azok mielőbbi rendbetétele. Bilicki Zoltán polgármester elmondta, az önkormányzat és a Törökfalui Helyi Közösség közösen fedezik a munkálatokhoz szükséges üzemanyag költségeit. Az önkormányzat különösen nagy figyelmet szentel az eddigi jó együttműködés megőrzésére a földműves egyesületekkel, mert az eddigiek során többször is bebizonyosodott, hogy együttes erővel sok mindent meg tudnak oldani.

Tisztítják a Budzsákot

    Március közepén elkezdték az adai Budzsák csatorna tisztítását a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság, Ada község és az újvidéki Vajdaság Vizei Vízgazdálkodási Vállalat által megkötött hármas szerződés alapján. Az iszaptalanítási munkálatok nélkülözhetetlenek a jobb vízmozgás elérésében, és egyúttal környezetvédelmi szempontból is pozitív hatásuk van.

Felújítottak három játszóteret

    A játszóterek felújítási programjának keretében a községünk falvaiban lévő játszóterek felújítására is sor került. A munkálatok során három, már meglévő játszótéren végeztek karbantartási munkálatokat Völgyparton, Törökfalun és Valkai soron. Mindemellett Törökfalun a nyári színpad melletti téren is a végéhez közelednek a munkálatok, ahol a gyerekek örömére egy új játszóteret alakítottak ki a lakosok kérésére.

mart 2017.

Naslovna strana
Radovi učenika Tehničke Škole
Vesti iz lokalne samouprave
Sindikat ti može pomoći
Šah
Impresum


Design by VA