Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2017. március

Címoldal
Tavaszi boldogságkeresés
A Műszaki Iskola tanulóinak munkái
A vajdasági magyarság küzdelmei nem hiábavalók
A béke, szabadság és egyetértés jegyében
A hobbija és a szenvedélye a filmezés
Látogatás Ada első újszülöttjénél
Megújult a fűtési rendszer
Koncerttel ünnepli évfordulóját a zenede
Kibontakozó tavasz
Farsangi mulatság bőgőtemetéssel
Tovább folytatni az eddigi munkát
Aki legyőzte a fiúkat
Zselyke és Tamás a legnépszerűbbek
Útmutatások a diákoknak
A marósok a bajnokok
Haza a magasban!
„Gyermekeinknek nagyszüleink örökségét!”
Tánccal ünnepelték a nőnapot
Újabb munkaakciók Moholon
A könyvtár társalapítója lett az MNT
A tervekről egyeztettek a tanácstagok
Események
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rovarölő szer hagyományos ayurvédikus gyógynövényből?
A földigiliszta (Lumbricus Terrestris)
Sakk
A Potisje nyerte az első kupát
Régmúlt idők valósága
Impresszum

Útmutatások a diákoknak
Újvidéken jártak a Műszaki Iskola tanulói

    Március 7-én a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság jóvoltából Újvidékre látogattak a Műszaki Iskola tanulói. A negyvennégy másodikos, harmadikos és negyedikes diák megtekintette az Útmutatások címmel szervezett 12. Nemzetközi Oktatási Kiállítást. A tanulók megismerhették a felsőoktatási intézmények által nyújtott továbbtanulási lehetőségeket, valamint a vajdasági középiskolák diákparlamenti képviselőinek találkozóján is részt vettek.

    Az oktatási kiállításon különféle előadásokat hallgathattak meg a diákok, szó esett egyebek között arról. Hogyan használható fel a tanulásban a Facebook, a Gmail, a Skype, és a Youtube, továbbá a diákparlamentek működéséről, illetve a verbális erőszak, valamint az iskolai uniformis kérdéséről. Emellett természetesen arra is jutott idő, hogy bebarangolják a kiállítást, könyveket lapozgassanak, más iskolák képviselőivel ismerkedjenek meg, illetve különböző igen érdekes műszaki berendezések működését csodálhassák meg.
    Az Európai Kollégiumban betekintést nyerhettek az ott tanuló diákok életébe, láthatták a pihenőhelyeket, hallhattak a szórakozási és a sportolási lehetőségekről, valamint meggyőződhettek arról is, hogy az ott lakó egyetemisták milyen jól érzik magukat a kiválóan felszerelt, korszerű és igen kellemes hangulatú épületben.
    A nap végén a fiatalok az egyik közismert bevásárlóközpontba is betértek, a hazafelé vezető úton pedig többek között arról is beszélgettek, miként tudják majd hasznosítani a Műszaki Iskola életében azokat a tapasztalatokat, amelyeket az újvidéki utazás során szereztek.

Pálfi Noémi III-2

mart 2017.

Naslovna strana
Radovi učenika Tehničke Škole
Vesti iz lokalne samouprave
Sindikat ti može pomoći
Šah
Impresum


Design by VA