Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2016. december

Címoldal
Az ünnep két arca
Halld a csengők szép szavát
Az iskolapadból Londonba
Jól sikerült a jótékonysági bál
Zúzott kővel szélesítik az utat
Három hónapja áram nélkül
Egymillió dinárt gyűjtöttek az iskolának
Békét és reménységet!
Adai diákok a legjobb szavalók között
Mi is tudunk!
Lila advent
Közeledő év vége
A táncházak muzsikusai: a tamburások
Év végi leltározás
Olvasásra fel!
Hírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
A könnyen hozzáférhető „medveszőlőkiváltó”
A burgonya
Önkormányzati hírek
Rendőrkézen a moholi kétszeres gyilkos
Sakk
Sport
Szólóénekesek koncertje és Mozart-est Adán
Impresszum

Három hónapja áram nélkül
Az adai, egyedülálló, háromgyermekes Maluckov Elvira rákbeteg, segítségre lenne szüksége

    Az adai Maluckov Elviránál szeptemberben diagnosztizáltak mellrákot. A negyvenéves asszony évek óta egyedül, nehéz körülmények között neveli három gyermekét, albérletben lakik velük Adán. Három hónapja nincs áram a házban, mivel tartozás miatt kikapcsolták. Az asszony férje, akitől korábban elvált, nemrégiben elhunyt.

    A családanya októberig takarítónőként dolgozott az általános iskolában, ott 19–21 ezer dinárt keresett, valamint különmunkát is vállalt, hogy a családját eltarthassa. A betegsége és a kezelések miatt azonban nem dolgozhat, nem tudja kifizetni a számlákat. Ezért a jóakaratú emberek segítségét kéri, hogy pénzadományokkal támogassák őt és a gyerekeit, hogy kifizethesse a 61 ezer dináros villanyáram-tartozást, hogy megvásárolhassa a nélkülözhetetlen dolgokat a családjának, valamint fedezni tudja a gyógykezeltetése költségeit, amíg meg nem kapja a juttatását az államtól.


Maluckov Elvira
(fotó: Csincsik Zsolt)

    – Soha nem tudtam annyi tüzelőt venni, hogy egész télre jusson, ezért villannyal is fűtöttünk. Amikor dolgoztam, mindig utolértem magam, valahogyan rendeztük a villanyszámlát. Sajnos ezt most nem tudtam megtenni, emiatt három hónapja kikapcsolták az áramot. Szeptember 12-én diagnosztizálták nálam a mellrákot, nyirokmirigyáttéttel. Nagyon rosszindulatú. Betegállományba kerültem, a pótmunka is megszűnt, amiből be tudtam szerezni az élelmet és minden mást. Az iskolában még kaptam egy fizetést, ezentúl azonban az egészségügyi biztosítón keresztül kapom majd, de még a szeptemberi juttatást sem fizették ki. Október derekán kerültem át a biztosítóhoz, ezért sokat kell még várnom a pénzemre. A kemoterápia miatt nem szabad nehezet emelnem és erőlködnöm, de a kezelés miatt erőm sincs hozzá. Melegben kell tartózkodnom. Sok barátom, ismerősöm segített, miután tudomást szereztek a betegségemről, tüzelőt, ételt, tisztálkodási szereket hoztak. A házigazdának is nagyon hálás vagyok, mert megértő, és nem kéri a házbért – közölte a családanya.
    Maluckov Elvira áram híján ismerősöknél mossa a ruhákat, a tisztálkodás is körülményes számukra, mert a vizet melegíteni kell edényekben, és a kisebbik fia nem használhatja a számítógépet, amire szüksége lenne a tanulmányaihoz. Az anya mindent megtett gyermekei iskoláztatásáért. A 20 éves Nemanja az idén szerzett közlekedési technikusi diplomát, jelenleg alkalmi munkákból él, még nem talált állást, a 15 éves Máté hálózatüzemeltető rendszergazda szakon tanul a helyi Műszaki Iskolában, a 10 éves Anna pedig az általános iskolában és a zeneiskolában is kitűnő tanuló.
    Maluckov Elvira Adán él, a Spang József utca 19. alatt, valamint elérhető a 061/2 138 699-os telefonon, amikor fel van töltve a mobilja. A folyószámla száma: Vojvođanska Banka: 355000000531080657.

Csincsik Zsolt

decembar 2016.

Naslovna strana
Čuj lepote reči zvona
Na putu razvoja
Povest o rođenju Gospoda Boga i Spasa našeg Isusa Hrista
Vesti
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Pick Szeged je najuspešnija ekipa
Impresum


Design by VA