Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2016. december

Címoldal
Az ünnep két arca
Halld a csengők szép szavát
Az iskolapadból Londonba
Jól sikerült a jótékonysági bál
Zúzott kővel szélesítik az utat
Három hónapja áram nélkül
Egymillió dinárt gyűjtöttek az iskolának
Békét és reménységet!
Adai diákok a legjobb szavalók között
Mi is tudunk!
Lila advent
Közeledő év vége
A táncházak muzsikusai: a tamburások
Év végi leltározás
Olvasásra fel!
Hírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
A könnyen hozzáférhető „medveszőlőkiváltó”
A burgonya
Önkormányzati hírek
Rendőrkézen a moholi kétszeres gyilkos
Sakk
Sport
Szólóénekesek koncertje és Mozart-est Adán
Impresszum

Vesti iz lokalne samouprave

Odluku o prijemu sporstskog saveza

    Upravni odbor Sportskog saveza Srbije je na predlog Komisije za vrhunski sport i organizacioni razvoj na svojoj sednici u Jagodini doneo odluku o prijemu u članstvo Sporstskog saveza opštine Ada, sa čime se isti po Zakonu smatra nadležnim teritorijalnim savezom za opštinu Ada. Predsednik opštine, Zoltan Bilicki je održao radni sastanak sa predsednikom Saveza, Čabom Berecom i nadležnim rukovodiocima opštinskih organa na temu daljeg finansiranja potreba i interesa građana u oblasti sporta u opštini Ada.

Približava se kraju izgradnja trotoara na Utrinama

    Kako smo iz saopštenja predsednika opštine, Zoltana Bilickog saznali, izgradnja trotoara na Utrinama napreduje dobrim tempom, i u skladu sa planom do kraja nedelje završi će se cela dužina deonice od 1435 metara. Cilj investicije je, da deca sa salaša na Velikom putu bezbedno mogu dolaziti u školu na Utrini.


Zamki za hvatanje lisica zbog porasta populacije

    Zbog naglog porasta populacije lisica na teritoriji naše opštine, koje već ulaze i u naselja, Lokalna Samouprava Ada obezbedila 5 komada zamki za hvatanje lisica. Iste se nalaze u Veterinarskoj stanici Ada i zainteresovana domaćinstva, po potrebi mogu ih preuzeti na revers, na određeno vreme i namestiti ih na svoje katastarske parcele – dvorišta.
Prilikom preuzimanja zamki za hvatanje lisica u Veterinarskoj stanici građani će dobiti stručno objašnjenje za rukovanje sa zamkom, kao i o postupcima posle hvatnja životinje.
    Kontakt osoba za izdavanje zamki, kao i za otpremanje lisica je Baranj Atila, licencirani veterinarski tehničar zaposlen u Veterinarskoj stanici Ada, tel. 064/2-556-757.


Nastavlja se izgradnja kanalizacije

    Predsednik opštine, Zoltan Bilicki je 7. decembra prepodne potpisao ugovor sa izvođačima o izgradnji nove deonice sekundarne kanalizacije. Nakon uspešno sprovedenog procesa javne nabavke, kanalizacija se na teritoriji Druge mesne zajednice izgrađuje u vrednosti od 22,5 miliona dinara na sledećim lokacijama: deonice ulica Karađorđeva, Laze Kostića, Svetozara Miletića, cela dužina ulica Avalska, Kosmajska, Školska, Dože Đerđa, i parna strana ulice Lenjinova.


Redovna je otplata kreditnog zaduženja opštine

    12. decembra je uplaćena nova rata od 48.003,50 evra, od onog kredita od 740.624,44 evra, koji je prethodno rukovodstvo opštine 11. decembra 2007. godine uzelo kod AIK banke.
    Rok za otplatu kredita je 11. decembar 2017. godine. Prva rata kredita je otplaćena juna 2009. godine. Preostali dug iznosi 98.450,83 evra. Preostali iznos za otplatu u ovoj godini iznosi 301,08 evra, zatim 98.149,75 evra u 2017. godini – saopštio je predsednik opštine, Zoltan Bilicki o procesu otplate kredita.


Novih 20 miliona dinara za kanalizaciju

    Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je putem konkursa odobrio 20 miliona dinara za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u ulici Đure Đakovića u Adi. Relevantni Ugovor je danas u Novom Sadu potpisao zamenik predsednika opštine, Zoran Dragin. U okviru investicije kanalizacija se izgrađuje duž cele pomenute ulice.

decembar 2016.

Naslovna strana
Čuj lepote reči zvona
Na putu razvoja
Povest o rođenju Gospoda Boga i Spasa našeg Isusa Hrista
Vesti
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Pick Szeged je najuspešnija ekipa
Impresum


Design by VA