Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2016. december

Címoldal
Az ünnep két arca
Halld a csengők szép szavát
Az iskolapadból Londonba
Jól sikerült a jótékonysági bál
Zúzott kővel szélesítik az utat
Három hónapja áram nélkül
Egymillió dinárt gyűjtöttek az iskolának
Békét és reménységet!
Adai diákok a legjobb szavalók között
Mi is tudunk!
Lila advent
Közeledő év vége
A táncházak muzsikusai: a tamburások
Év végi leltározás
Olvasásra fel!
Hírek
Teológiai gondolatok
Nyelvi figyelő
A könnyen hozzáférhető „medveszőlőkiváltó”
A burgonya
Önkormányzati hírek
Rendőrkézen a moholi kétszeres gyilkos
Sakk
Sport
Szólóénekesek koncertje és Mozart-est Adán
Impresszum

SPORT

A legfiatalabbaktól a veteránokig
Moholon amatőr asztalitenisz-tornát tartottak 87 versenyző részvételével

    A Moholiak Asztaliteniszklub november végén harmadik alkalommal szervezte meg sikeresen az őszi amatőr asztalitenisz-tornát Moholon, a sportcsarnokban. A tornán nyolcvanhét női és férfi asztaliteniszező indult, közöttük a legfiatalabb hatéves volt, a legidősebb pedig hetvenéves. A játékosok tíz korosztályban mérkőztek meg egymással.

    Nagy Ferenc, a moholi asztaliteniszklub elnöke elmondta, a tornán a házigazda moholiakon kívül Kispiacról, Kishegyesről, Temerinből, Óbecséről, Oromhegyesről, Adáról, Bácsfeketehegyről, Horgosról és Zentáról is szerepeltek asztaliteniszezők. Moholon néhány éve alakult meg a Moholiak Asztaliteniszklub, amelynek jelenleg 50 utánpótláskorú és felnőtt játékosa van, akik különféle tornákon szerepelnek itthon és külföldön, tudtuk meg Nagy Ferenc klubelnöktől.


A moholi asztaliteniszezők

    – Hetente négy alkalommal edzünk a Novak Radonić Általános Iskola tornatermében. Hétfőn 18.30 és 20 óra között a nagyteremben tartunk edzést, kedden és csütörtökön 16.30 és 19.30 között a kisteremben, valamint szombaton 17 és 19 óra között. Az egyesületben 25-26 gyermek edz, valamint ugyanennyi felnőtt. A nyári szünetben egy hónapot szünetelünk, amikor az iskola is bezár, de egyébként egész évben tréningezünk. Az elmúlt időszakban Temerinben, Óbecsén, Kishegyesen, Kispiacon és Zentán vettünk részt különféle tornákon, valamint Moholon is szerveztünk házibajnokságot. A ligaküzdelmekben eddig nem akartunk részt venni, mert a klubot a semmiből alapítottuk, ezért a befolyó pénzből először asztalokat, paravánokat és számlálókat vettünk. A vágyunk, hogy részt vegyünk a ligaküzdelmekben, hamarosan megvalósul. Több helyre meghívtak bennünket tornákra, többek közt Romániába és Magyarországra is, oda mindenképpen szeretnénk elutazni – nyilatkozta Nagy Ferenc.

Csincsik Zsolt


A Pepsy csapata a bajnok!
Véget értek a 4. Fausto Liga küzdelmei

    December 3-án véget ért a községi Fausto Liga 4. idénye, ezt a Pepsy csapata nyerte meg. A csoportkör mérkőzéseinek lejátszása után a helyezéstől függően a csapatok két ágon folytatták a küzdelmeket. Az 1-8. helyezett csapat az úgynevezett „A” ágon, míg a 9-16. helyezett csapat a „B” ágon. Az egyenes kieséses szakasz izgalmas mérkőzéseket, kiélezett csatákat hozott. A Pepsy csapata kiegyensúlyozott játékot mutatva masírozott el a fináléig, és ott már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. A döntő után a csapatok közös vacsorán vettek részt a Fausto étteremben, a díjkiosztót is ott bonyolították le. A liga gólkirálya Budai Zoltán, míg a legjobb kapus Varsi Csaba lett, mindketten a Pepsy csapatából.

    Fausto „B” Liga:
    A 3. helyért: O. š. „Čeh Karolj” – CSFK 2:1
    Döntő: JKP STANDARD – ČINČIK METAL 1:4

    Fausto „A” Liga:
    A 3. helyért: PANDA DESIGN FENEX – CVITKO TRANS 2:4
    Döntő: PEPSY – T-1 3:0


A győztes a Pepsy csapata lett


A második helyen a T-1 csapata végzett


A dobogó harmadik fokára a Cvitko Transport csapata állhatott fel

Fotók: Gecse Attila


A horgászengedélyek ára (2017)

    A Szerb hivatalos közlönyben (96/2016) 2016. december 2-án megjelent szabályzat szerint az horgászengedélyek ára lényegében nem változott.
    I. A 14 évnél fiatalabb személyek számára nem kötelező az engedély.
    II. Azon személyek számára, akik 18 évnél idősebbek, de nem töltötték be a 65. életévüket, azaz az 1953 és 1998 között születettek számára az engedély ára 6000 dinár.
    III. Az engedély 3000 dinárba kerül a 18. életévüket betöltött nők számára, esetükben a felső korhatár nincs meghatározva. A rokkant férfiak számára, akik 60-79 százalékban rokkantak, szükséges a rokkantsági végzés vagy az előző évi engedély bemutatása – korhatár nincs meghatározva.
    IV. Azon személyek esetében, akik 79 százaléknál nagyobb arányban rokkantak, szükséges a rokkantsági végzés vagy a tavalyi engedély bemutatása. Azon fiatalok esetében, akik még nem töltötték be a 18. életévüket, szükséges a születési bizonyítvány és egy 2x3 cm-es fénykép vagy a személyi igazolvány és az előző évi engedély bemutatása. Az engedély esetükben 600 dinárba kerül.
    V. A tagsági engedély ára 500 dinár.
    Kérjük azokat a horgászokat, akik a IV. pont alatt felsorolt kategóriákba tartoznak, hogy az adatokat igazoló dokumentumokat mielőbb adják át az alábbiakban felsorolt helyek valamelyikén, mivel az engedélyek kiadását Újvidéken végzik.
    Az engedélyek kiválthatók: a Profi Fishing üzletben (Pálfi Zsolt üzletében) Adán, a Vuk Karadžić utca 13. szám alatt; Bogáromi Melániánál Moholon, a Tiszavirág víkendtelepen; vagy Adankó Ivánnál Adán, a Május 1. utca 40. szám alatt. Az engedélyeket megfelelő garanciával részletfizetésre is ki lehet váltani.

Adankó Iván

decembar 2016.

Naslovna strana
Čuj lepote reči zvona
Na putu razvoja
Povest o rođenju Gospoda Boga i Spasa našeg Isusa Hrista
Vesti
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Pick Szeged je najuspešnija ekipa
Impresum


Design by VA