Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2010. október

Címoldal
Halottainkra emlékezünk
Községi hírek, események
Szakmai szeminárium üzletembereknek
A felújított gunarasi óvoda átadása
Mese a gunarasi óvodáról
Nyelvstratégia és nyelvművelés
Háromrészes volt a KKT XIX. ülése
Épülnek a csatornahálózatok
Néhány szó a gyermekhétről
A legjobb egészségház az adai
Sikeresen vizsgáztak
Ada település utcáinak elnevezése
A hazáért, mindhalálig!
Emléktábla Damjanichnak Adán
Forró szakszervezeti ősz várható
Fosztócövek és parasztkocsi
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Kadét sporthorgászaink megörvendeztettek bennünket
Asszonyfalva
Árnyas oldal
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

    Katonai VÉGELBOCSÁTÓ LEVÉL1910.december 31-ei dátummal Szvorén János szül.1868 – Mohol, zentai járás, Bács Bodrog Vármegye, Magyarország, aki szolgált a 86. császári királyi 86. gyalogezredben 10 évig és 3 hónapig, a magyar királyi 5-ik honvéd gyalogezredben 2 évig, összesen 12 év 3 hónapot mint század dobos híven és becsületesen.
    Varga Jenő ajándéka, Adáról


    Tóthné Dr. Szekeres Ágnes Szegedről a következő, fölöttébb érdekes és értékes eredeti levelet ajándékozta nekünk, amiből egy nagylány férjhez adásának a lehetősége is kiviláglik. Íme:

Tisztelt Mátyás Bátyám

    Tisztelem mint legjobb barátomat kivánok Istentől minden jótt magának ugy szinte a jó néninek is az édes Annyának agggyon az Egek ura neki is állandó jó egészséget sok évekig, mint hogy a legjobb felebaráti szeretetem kötelez, Mátyás bátyám irányába jótt kivánni, éppen úgy mind magamnak, ennél fogva meg engeggyen ha egy pár sor írásommal alkalmatlankodnék, de én és a feleségem többször gondolkozva maga iránt, hogy ha kedve vagy akarattya lenne meg házasodni, mink javasolnánk magának igen jó leánt, aztat amely mi nálunk szolgál, mint hogy jó a leány sajnálnánk ha olyan férfinak esne kezibe aki megnem érdemli, tehát ha gondolja és szándéka lesz írja meg nekünk vagy ránduljon által hozzánk, mink talán rábirjuk beszélni alánt mivel bennünket úgy szeret mint Attyát és annyát, - egyébként gondolkozott-e rólunk leszé sajtunk, vagy turunk, Zentán avásárba meg lehett hogy még találkozunk szándékunk van átmenni, mink hála Istennek egészségesek vagyunk, amitt maguknak is kívánunk, kelt Kanizsán 953 év Nov 8-kán

Igaz Baráttya
Szalkay Pál és Neje


    Csincsik Margit FANTO-képei: fent Nagy Lajos és Csincsik Katalin esküvői képe 1927-ből, lent pedig Vámos Mária, mint menyasszony 1924-ben.

oktobar 2010.

Naslovna strana
Stručni seminar za poslovne ljude
Predaja obnovljenog zabavišta a Gunarošu
XIX sednica Skupštine opštine Ada iz tri dela
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Урушивање Грамата и Захвалница
Impresum


Design by VA