Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2007. november

Cmoldal
Mindennapi gondjaink
Községi hírek
A szegénység minden nemzet problémája
A lakosság tájékoztatása mindennél fontosabb
Sikeresen működik a közmunkák intézménye
Az önkormányzat munkájából
Újjáéledt a színház
Felhívni a figyelmet az idősek gondjaira
A háromnegyed évi terv teljesítéséről
A szakszervezet munkájának elismerése
Műhelymunkákkal a hatékonyabb nemzeti straégiáért
Csomagok adományokból
Egy régi életforma emlékei
A nemzet összetartozásának jelképe
Kiállítás, ünnepség
Sárguló vidékünk
Bot, pom-pom és díszes egyenruha
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
A rendőrségi felhatalmazásokról
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
A foglalkoztatottak védelme
Főnixként éledt fel hamvaiból a budzsáki horgásztanya
Különleges osztálytalálkozók
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

rnyas oldal

    Ilyen az otthona a XXI. szzadban kzsgnk taln egyik legrgibb, legpatinsabb egyesletnek az adai nkntes Tzolt testletnek, amely valamikor az eredeti rendeltetsn kvl szmos ms, kulturlis, nevel s szrakoztat feladatot is elltott.
    A kpsorok magukrt beszlnek. Nem kell ide klnleges szakember, a laikus is ltja, hogy az otthon a vgrit jrja. A napokban a pince ajtaja a felette lv fallal egytt flfstul kidlt, de a tbbi helyisg is a legkritikusabb llapotban van.
    Meddig tart mg ennek az intzmnynek az agnija, meddig kell mg vrni a szebb s jobb napokra? Szemrevteleztk ezt az llapotot mr a kzsg felels vezeti, tartomnyi s llamtitkrok, meg is llaptottk az amgy szemmel is jl lthat hinyossgokat, de csak ennyi. Az id itt megllt, az enyszet pedig tovbb dolgozott. Azta is kidl vagy megreped egy-egy fal, leszakad a mennyezet, szval letveszlyes az plet kzelben tartzkodni


     Pnteken, november 9-n az esti rkban ram nlkl maradt a Macednia vrosrsznek azon terlete, amelyet az IBA mellett ll transzformtor lt el rammal. Az trtnt ugyanis, hogy egy gpkocsi nekihajtott a Boris Kidri utcban lv beton villanypznnak, az ersen megrongldott, ennek kvetkeztben elszakadt nhny vezetk. Utlag kiderlt, hogy mindezt egy helybeli fiatalember idzte el, aki rszegen vezette a szemlygpkocsit. Elbb egy fnak tkztt, majd kihajtva a November 29 utcbl, a kanyarban elveszette uralmt a kormny felett, s nekihajtott a szemben lv villanypznnak.
    A zentai Elektrovojvodina emberei a hiba bejelentse utn gyorsan a helysznre rkeztek, ideiglenesen elhrtottk a hibt, azzal, hogy 12-n kicserltk a megronglt villanykart. A krnyk laki elismersket s ksznetket fejezik ki az rameloszt munksainak, akiknek gyors s hatkony kzbeavatkozsuk folytn nem volt nagyobb ramkiess.
    Az okozott anyagi kr minden kltsggel egytt 100.000 dinr krl mozog.

Vastag Jnos

novembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Uspešno funkcioniše institucija javnih radova
Prezentacija opštine Ada u Sloveniji
Zajedničkim snagama do posla
Iz rada lokalne samouprave
Devetomesečni izveštaj
Mladi pišu
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA