Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2007. november

Cmoldal
Mindennapi gondjaink
Községi hírek
A szegénység minden nemzet problémája
A lakosság tájékoztatása mindennél fontosabb
Sikeresen működik a közmunkák intézménye
Az önkormányzat munkájából
Újjáéledt a színház
Felhívni a figyelmet az idősek gondjaira
A háromnegyed évi terv teljesítéséről
A szakszervezet munkájának elismerése
Műhelymunkákkal a hatékonyabb nemzeti straégiáért
Csomagok adományokból
Egy régi életforma emlékei
A nemzet összetartozásának jelképe
Kiállítás, ünnepség
Sárguló vidékünk
Bot, pom-pom és díszes egyenruha
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
A rendőrségi felhatalmazásokról
Rendőrségi hírek
Hírek
Zöld levél
A foglalkoztatottak védelme
Főnixként éledt fel hamvaiból a budzsáki horgásztanya
Különleges osztálytalálkozók
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

A nemzet sszetartozsnak jelkpe

    Az 1956-os forradalom s szabadsgharc ldozataira emlkezve helyeztk el a moholi Szent Gyrgy templomban a magyarsg sszetartozst, egysgt jelkpez nemzeti lobogt, Budapest V. kerletnek, Belvros-Liptvrosnak az ajndkt.
    A forradalom 51. vforduljn a moholi rmai katolikus templomban nnepi szentmist tartottak, utna Barth Gbor helyi plbnos megszentelte azt a nemzeti lobogt, amelyet Budapest V. kerlet Belvros-Liptvros nevben vitz dr. Bartall Sndor ajndkozott a moholiaknak.
    - A magyar nemzeti lobog a nemzet szimbluma, s nem a szgyene, ahogyan azt valtlan mdon megprbljk elhitetni velnk! Legynk bszkk erre a zszlra, s legyen ez a zszl bizonytk arra, hogy a magyar nemzet egysges, s nem darabolhat fel semmilyen ervel sem. Az anyaorszgnak is nem vzumot kellene, hogy tegyen magyar s magyar kz, hanem meg kellene, hogy szntettesse a hatrt, vagy llampolgrsgot adnia! Anyagi hangslyt kellene, hogy fektessenek a tbbsgben magyarlakta terleteken, s ezzel munkahelyet biztostva az itt l magyar testvreknek! Minl magasabb frumokon foglalkozzanak a kisebbsgben l magyarokkal! A magyar kormny vehetne leckt a szerb politiktl, nemzetsszefogs s az llampolgrsg krdsben! Hatron innen, hatron tl, de helyi szinten is felismerjk a brnybrbe bjtatott farkasokat! Vannak, akik magyarul beszlnek, magukat magyarnak mondjk, de a szvk nem tiszta, a szavuk nem igaz, s amit tesznek csak res fecsegs. Az itt l nemzettrsainktl s politikai vetlytrsainktl pedig tbb tolerancit vrunk el magyarmagyar viszonyban s a csnya rgalmazsok helyett pedig az sszetartozs az ptkezs legyen a mrvad! Rlunk azt hresztelik, hogy ultranacionalistk, s hadd ne folytassam mg milyen nzet szervezet vagyunk! Nem mondanak igazat s rgalmaznak, mert flnek. Flnek az egyhz, a zszl sszetart erejtl, az igazsgtl, amely lerntja a leplet a hitetlensgekrl, a hazugsgokrl, s az rtktelen blvnyokrl - hangslyozta nnepi beszdben Sass Tams, a Magyar Polgri Szvetsg alelnke.
   Vitz dr. Bartall Lszl Budapest Belvros-Liptvros oktatsi testvrvrosi bizottsgnak elnke Rogn Antal, V. kerlet polgrmesternek zenett tolmcsolta, s kiemelte, az anyaorszgnak szem eltt kell tartania a hatron tli magyarsg rdekeit, s nem szabad megengednie, hogy jabb fggnyt eresszenek magyar s magyar kz.
    A Magyar Polgri Szvetsg elnke, Rcz Szab Lszl kszntjben kiemelte, hogy ez a most megszentelt nemzeti lobog az tdik a Dlvidkre hozott zszlk kzl, a magyarsg sszetartozsnak jelkpe, amelybl az ittenieknek ert s btorsgot kell mertenik ahhoz, hogy megmaradjanak magyarsgukban, s igyekezzenek talpra llni.
    A forradalom vforduljt alkalmi msorral is emlkezetesebb tettk, Wass Albert Kard s kasza cm mvbl mondott rszletet Molnr Ildik, nekelt a magyarkanizsai Pedaggus Krus, valamint Lakatos Zsolt s nekkara. A megemlkezst vgl Megumi Teshima hegedmvszn szlja s Burny rpd szavalata utn a Szzattal s a Dlvidki himnusszal zrtk.

Jz Mnika

novembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Uspešno funkcioniše institucija javnih radova
Prezentacija opštine Ada u Sloveniji
Zajedničkim snagama do posla
Iz rada lokalne samouprave
Devetomesečni izveštaj
Mladi pišu
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA