Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2004. március

Címoldal
A helyi érdek a lényeg
Húsvéti köszöntő
Vidám farsangi felvonulás
Farsangi mulatság a Csobolyóban
IX. farsangi gyermekbál
Sikeres jótékonysági bál Törökfalun
Nem mond le a képviselő-testület elnöke
A traktorok biztonságosabb közlekedése
Még tart a sztrájk
A Halász József Rt. alakuló közgyűléséről
Adán alakulóban van a Községi Rákellenes Egyesület
Hová jutunk?
Szép sikerek az üdülőközpontban
Moholi kutyások
Rendőrségi hírek
Közlekedés
Nyelvi figyelő
A hit és összefogás eredménye
XLV. Zöld levél
A cékla gyógyszer is
11 évig vártam hűségesen
A Nagyfa boszorkája
A háború árnyékában
Süssünk - főzzünk együtt
Fiatalok írják
Tilosban "parkoló" garázsok
Nagy feladatok várnak a sporthorgászokra
Pályázat az adai Tájház védjegyének kidolgozására
Közlemények
Községünk amatőr festői
Petike levele
Tarka oldal

Nem mond le a képviselő-testület elnöke
Vén Mihály, az adai képviselő-testület elnöke nem mond le - Heves vita alakult ki a moholi Nagy út-bizottság jelentése körül

    Vén Mihály a községi képviselő-testület utolsó ülésén visszavonta lemondási nyilatkozatát. A maratoni tanácskozás elején a képviselő-testület elnöke elmondta, hogy VMSZ-ben többféleképp kezelték és tárgyalták lemondási szándékát. Végül olyan megállapodás született, hogy visszavonja lemondását, mert azok az okok, amelyek miatt le akart mondani, teljes egészében megszűntek. Közben az események is úgy alakultak az országban, hogy újra összefogásra van szükség. A képviselő-testület elnöke szerint nagyon valószínű, hogy a magyar pártoknak össze kell fogniuk. Úgy határozott, hogy munkáját teljes erővel és támogatással végzi megbízatása hátralévő idejében.
    Az adai képviselő-testület ülésén tizenöt napirendi pont szerepelt, amelyet elfogadtak a tanácstagok. A tizenkettedik napirendi pontként szerepelt a regionális hulladékkezelési rendszerhez való csatlakozásról szóló tájékoztató. Nemrég Adán járt a kaposvári Püspök Lajos városrendezési mérnök, az észak-vajdasági regionális hulladékgazdálkodási rendszer kiépítéséről és működéséről tartott előadást. Erről hangzott el beszámoló az ülésen.
    A képviselők vitát folytattak kérdésről, a napirendi pontot tájékoztatásként fogadták el, azzal hogy a következő ülésen még részletesebben tájékozódnak az javaslatról.
    A legnagyobb érdeklődést az a tényfeltáró bizottsági jelentés váltotta ki, amelynek tisztázni kellett volna a moholi Nagy út kiépítésére megkötött szerződések aláírásának körülményeit. Ez alkalomból a Moholi Helyi Közösség teljes tanácsa is megjelent az ülésen. Sőt, a vitában is részt vett a helyi közösség tanácsának elnöke és titkára.
    A bizottság elnöke, Krizsán Rudolf részletesen beszámolt a tényfeltáró bizottság tevékenységéről. Elmondta, hogy a hét tagú bizottság négy ülést tartott. A harmadik ülésen indokoltnak látták egy munkacsoport megalakítását, mely elvégezte a munka dandárját. A munkacsoport jelentése szerint Vén Mihály, a községi képviselő-testület elnöke 2002. 08. 15.-én aláírt egy szerződést a Moholi Helyi Közösséggel. Ebben a szerződésben vállalta, hogy az adai képviselő-testület lesz a befektető a moholi nagyút kiépítésénél. Ezzel a szerződéssel a képviselő-testület elnöke vállalta, hogy a befektetést a községi büdzséből fedezzék, erről viszont nem született határozat. Másodszor Vén Mihály 2002. 09. 05.-én szerződést kötött a Köztársasági Útügyi Hivatallal és a szabadkai Voj-put útépítő vállalattal. Ebben a szerződében többek között vállalta, hogy Ada Község Képviselő-testülete mint befektető kifizeti a kb. 25 milliós útszakasz építési költségének felét. Krizsán Rudolf szerint a bizottság megállapította, hogy Vén Mihály, a községi képviselő-testület elnöke az említett szerződéseket a testület felhatalmazása és beleegyezése nélkül írta alá.
    Vén Mihály szerint a vádak alaptalanok, mivel az első szerződő fél a Standard Kommunális Vállalat és a helyi közösség volt, az utóbbi minden költséget vállalt és fizetett. A képviselő-testület elnökének állítása szerint ezt dokumentumokkal tudja bizonyítani. Ő semmilyen anyagi kötelezettséget nem vállalt, ezért az adai képviselő-testületnek semmilyen anyagi kötelezettsége nem volt.
    Az ülés vége előtt szünetet tartottak a képviselők, amely után hirtelen fordulat állt be. Vén Mihály a szerződés aláírása miatt erkölcsi felelőséget vállalt. A képviselők azt a javaslatot fogadták el, miszerint a bizottság vizsgálja át még egyszer a dokumentumokat.

Csin.

februar 2004.

Naslovna strana
Uskršnja poruka
Široka lepeza usluga
Izvanredno poslovanje u "Adici"
Kultura u 2003. godini
Vesti iz policije
Mladi pišu
Uspešni su bili i prošle godine
Saopštenja
Impresum


Design by VA