Kezdõoldal - Poèetna stranaLegújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - ArhivaLinkek - LinkoviVendégkönyv - Knjiga utisakaE-mail

2004. március

Címoldal
A helyi érdek a lényeg
Húsvéti köszöntő
Vidám farsangi felvonulás
Farsangi mulatság a Csobolyóban
IX. farsangi gyermekbál
Sikeres jótékonysági bál Törökfalun
Nem mond le a képviselő-testület elnöke
A traktorok biztonságosabb közlekedése
Még tart a sztrájk
A Halász József Rt. alakuló közgyűléséről
Adán alakulóban van a Községi Rákellenes Egyesület
Hová jutunk?
Szép sikerek az üdülőközpontban
Moholi kutyások
Rendőrségi hírek
Közlekedés
Nyelvi figyelő
A hit és összefogás eredménye
XLV. Zöld levél
A cékla gyógyszer is
11 évig vártam hűségesen
A Nagyfa boszorkája
A háború árnyékában
Süssünk - főzzünk együtt
Fiatalok írják
Tilosban "parkoló" garázsok
Nagy feladatok várnak a sporthorgászokra
Pályázat az adai Tájház védjegyének kidolgozására
Közlemények
Községünk amatőr festői
Petike levele
Tarka oldal

IZVANREDNO POSLOVANJE U "ADICI"

    Možemo reći da je JP "ADICA" za rekreaciju i dalje je jedna od reprezentativnih organizacija u Adi. O prošlogodišnjem poslovanju i o planovima u ovoj godini razgovarali smo sa direktorom TOT JANOŠOM koji je ukratko izneo sledeće:
    "Javno preduzeće za rekreaciju "Adica" je završilo petu godinu poslovanja. Do sada svaka poslovna godina je završena sa povoljnim finansijskim rezultatom, to je slučaj i u 2003. godini. Ostvareni prihodi obezbeđuju pokriće svih troškova zajedno sa troškovima amortizacije. U životu preduzeća 2003. godina je veoma značajna zbog toga što su ostvarena neka vrlo važna ulaganja. Završena je sanacija dečjeg bazena i rekonstrukcija sanitarnog čvora. Na ulazu kod bazena izgrađena je veoma lepa zgrada koja služi kao blagajna i zamenjena je žičana ograda za ogradom od letve. Sakupljenje otpadaka od pušenja rešeno je postavljanjem 150 metalnih pepeljara na svaku korpu za otpadke i na svaki drveni i metalni sto, time je okolina bazena postala čistija i lepša. Gosti su veoma dobro reagovali na pokrenutu inicijativu preduzeća za izlaganje kamenja oko fontane što su oni doneli iz čitavog sveta. Danas imamo preko 60 komada, a trudimo se da ovo bude temelj jednog muzeja kamenja. Na rezultate poslovanja uticali su sledeći poslovni potezi: dobro pripremljena i efikasna reklama, lepo uređena okolina bazena sa novim sadržajima za decu, organizovanje niza manifestacija u toku leta kao što je predtakmičenje za izbor mis plaže u organizaciji dnevnog lista "Magyar Szo", zatim međunarodni plivački miting u organizaciji PK Delfin, susret aktiva žena, penzionera, udruženja velikih porodica, kao i nastup duvačkog orkestra kod bazena. Bazeni su radili bez prekida i nije došlo do zastoja u radu. U programu za ovu godinu predvideli smo rekonstrukciju filter mase što je veoma važan zahtev, jer bez toga čišćenje vode u bazenima ne može da bude uspešno. Zatim, postavljamo nove stolove, klupe i igračke za decu. U cilju obezbeđenja čiste okoline postavljamo još 20 kom. korpe za otpadke. Što se tiče ulaznice, u predloženom finansijskom planu, cene sezonskih ulaznica za odrasle i decu se povećavaju za 200 dinara, s obzirom da ove cene dve godine nisu bile promenjene. Dnevne ulaznice se planiraju po ceni od 80 dinara za odrasle i 60 din. za decu. Građanima nudimo prodaju sezonskih ulaznica na tri ili više rata na ček kao i na višemesečnu otplatu sindikalnim organizacijama. Novina je da u ovoj godini penzioneri mogu znatno jeftinije da kupuju sezonske odnosno mesečne ulaznice - na ceni dečjih ulaznica - preko Udruženja penzionera ili uz prikaz poslednjeg naloga za isplatu penzije lično. U slučaju grupnih poseta ulaznica je 50 dinara po osobi ( i odrasli i deca) s tim da u grupi mora da bude najmanje 20 osoba."

V.J.

februar 2004.

Naslovna strana
Uskršnja poruka
Široka lepeza usluga
Izvanredno poslovanje u "Adici"
Kultura u 2003. godini
Vesti iz policije
Mladi pišu
Uspešni su bili i prošle godine
Saopštenja
Impresum


Design by VA